canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda sidik saxlamazlıq

Qadınlarda sidik saxlamazlıq – sidik ifrazının pozulması olub, sidik kisesinin boşalmasının iradi tenziminin mümkünsüzlüyü ile seciyyelenir. Patologiyanın formalarından asılı olaraq, gerginlik ve sakitlik halında sidiyin damcılaması, qefil yaranan ve mecburedici xarakterli sidiye getme çağırışları, qeyri-iradi sidik qaçırma izlenilir. Bu zaman ifraz olunan sidiyin hecmi müxtelif olur. Diaqnostika meqsedile gineoloji baxış, sidik-cinsiyyet sisteminin USM, urodinamik müayineler, funksional testler, uretrosistoskopiya aparılır. Müalice esasen konservativ yolla- xüsusi gimnasik hereketler, farmakoterapiya, elektrostimulyasiya ile icra olunur. Konservativ müalice effekt vermedikde slinq ve diger emeliyyatlar tetbiq edilir.

Qadınlarda sidik saxlamazlıq barede ümumi melumat
Qadınlarda sidik saxlamazlıq miksiyanın müxtelif tenzim mexanizmerinin pozulması ile elaqedar sidik kanalından sidiyin qeyri-iradi ifraz olunmasıdır. Statistik melumatlara esasen reproduktiv yaşda olan her 5-ci, perimenopauza ve erken menopauza dövründe her 3-cü, ahıl insanlar arasında ise her 2-ci qadın bu pozğunluqdan eziyyet çekir. Sidik saxlamazlıq problemi doğuş keçiren, xüsusen anamnezinde tebii doğuş olan qadınlarda daha aktualdır. Patologiya neinki gigiyenik, hem de tibbi-sosoial aspektlere malikdir, bu da onun qadının heyat keyfiyyetine neqativ tesiri, elece de fiziki aktivliyin mecburi azaldırlması, nevroz, depressiya, seksual disfunksiyaya sebeb olması ile izah olunur. Sidik saxlamazlığın tibbi terefleri ile ginekoloq, uroloq, psixoterapevtler meşğul olur.

Qadınlarda sidik saxlamazlığın tesnifatı
Sidiyin ifraz olunma yerinden asılı olaraq, transuretral (heqiqi) ve ekstrauretral (psevdo) formalar ayırd edilir. Heqiqi sidik saxlamazlıq zamanı sidik intakt uretradan, psevdo formada ise anomal lokalizasiyalı ve ya zedelenmiş sidik yollarından (ektopik yerleşmiş sidik axarları, ekstrofik sidik kisesi, sidik fistulalarından ve s.) ifraz olunur. Bu meqalede yalnız heqiqi sidik


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 974