canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda sifilis

Qadınlarda sifilis — solğun treponema terefinden töredilen xroniki zöhrevi xestelikdir. 90—99% hallarda cinsi yolla ötürülür. Sifilis spesifik deri sepkileri, limfa düyünlerinin böyümesi, müxtelif orqan ve sistemlerin leng, proqressivleşen zedelenmeleri ile tezahür edir. Diaqnoz klinik melumatlar, fizikal, mikroskopik ve seroloji müayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Spesifik müalice xesteliyin merhele ve gediş xüsusiyyetlerine esasen seçilen treponema eleyhine preparatların teyininden ibaretdir.

Qadınlarda sifilis barede ümumi melumat
Sifilis haqqında ilkin melumatlar XV-XVI esrlere tesadüf edir, lakin onun töredicisi 1905-ci ilde avstriyalı Frits Şaudin ve Erix Hoffman terefinden keşf olunmuşdur. Son iller sifilisle xestelenmenin azalma tendensiyası qeyde alınır. Risk qrupuna yüngül heyat terzi keçiren qadınlar, homoseksualistler daxildir. Sifilis adeten 20-39 yaşlı qadınlarda müşahide edilir. Qadınlar bu virusa kişilere nisbeten daha az yoluxur.

Qadınlarda sifilisin yaranma sebebleri
Qadınlarda sifilisin yaranma sebebleri
Xesteliyin töredicisi xarakterik nazik spiralşekilli formaya ve boyaq maddelerine qarşı aşağı hessaslığa malik solğun treponemadır (solğun spiroxet, Treponema pallidum). Toxuma paraziti sayılan mikroorqanizm hüceyre ve onun nüvesine daxil olarken öz heyat qabiliyyetini itirmir. Spiroxetler birleşdirici, sinir, limfoid toxumalara yüksek tropluğu ile xarakterize edilir. İnsan orqanizminde töredicinin bir neçe formasına rast gelinir:


Klassik spirilyar forma. Yüksek patogenliyi ile seçilir. Sifilisin yoluxdurucu merhelelerinde aşkarlanır. Heraretin 55°С-den yüksek temperatura, qurumaya, spirt ve antiseptiklerle işlenmeye yüksek hessaslığı ile elaqedar xarici mühitde tez mehv olur.
Uzunmüddetli yaşama forması (qoruyucu qişalı sistayabenzer ve süzülen L-forma). Törediciler antibakterial preparatlara qarşı rezistent olub, latent ve gec merhelelerde qeyde alınır.
Qadın sifilise zedelenmiş deri örtükleri ve ya selikli qişalardan


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 816