canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda trixomoniaz

Qadınlarda trixomoniaz – vaginal trixomonadaya yoluxma neticesinde urogenital traktın spesifik iltihabi zedelenmesidir. Keskin hallarda infeksiyalaşma uşaqlıq yolundan xeyli miqdarda üfunetli köpüklü ifrazat, vulva nahiyesinde qaşınma, uşaqlıq yolu ve uretrada ağrılar, sidik ifrazının tezleşmesi ile tezahür edir. Torpid ve xroniki fazalarda simptomatika vaginal ifrazatın miqdarının cüzi artması ile mehdudlaşır. Diaqnozun qoyulmasında ginekoloji baxış, bakterioloji ve seroloji müayinelerden istifade olunur. Müalice konservativ etiotrop olub, nitraimidazol töremelerinin teyininden ibaretdir.

Qadınlarda trixomoniaz barede ümumi melumat
Trixomoniaz (trixomonoz) cinsi yolla ötürülen urogenital infeksiyaların en geniş yayılmış növüdür. Xestelik CYKİ-lı pasiyentlerin 65-80%-de aşkarlanır. Her il dünyada 170 milyon insan bu infeksiyaya yoluxur, onların 50%-den çox hissesini reproduktiv yaşda olan qadınlar teşkil edir. Nadir hallarda trixomonoz qızlarda menarxenin başlanmasından evvel qeyde alınır. Müxtelif ölkelerde ehalinin 2-40%-de vaginal trixomonodalara rast gelinir. İnfeksiyanın tehlükeliliyi gizli daşıyıcılıq ve müxtelif ağırlaşmaların (sidik-cinsiyyet orqanlarının ağır iltihabi xesteliklerinden tutmuş sonsuzluğa qeder) inkişafı, düşükler, vaxtından evvel ve fesadlaşmış doğuşların baş vermesi ile bağlıdır.

Qadınlarda trixomoniazın sebebleri
Urogenital trixomonoz çoxqatlı yastı epiteli zedeleyen birhüceyreli ibtidai – Trichomonas vaginalis terefinden törediliir. Yüksek nemlik, heraretin 36-37°С olması, turş mühit pH 5,9-6,5 trixomonadaların çoxalması üçün optimal şerait sayılır. Qadınlarda töredici adeten uşaqlıq yolu ve uşaqlıq boynunun vaginal hissesinde, bartolin vezilerinin axacaqlarında, sidik kanalında, sidik kisesinde toplanır. Çox az hallarda troxomonadalar uşaqlıq ve onun artımlarının iltihabına sebeb olur. Trixomoniaza 3 yolla yoluxma mümkündür:


Cinsi. Adeten infeksiyalaşma troxomoniazla xestelenen ve ya infeksiyanın simptomsuz daşıyıcısı


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 948