canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda ureaplazmoz

Qadınlarda ureaplazmoz — ureaplazmanın patoloji aktivliyi neticesinde sidik-cinsiyyet orqanlarının infeksion-iltihabi xesteliyidir. 70-80% hallarda xestelik simptomsuz daşıyıcılıq formasında gedir. Qeyri-spesifik dizurik elametler, şeffaf vaginal ifrazatların miqdarının artması, qarnın aşağı hissesinde dartıcı ağrılar ve reproduktiv funksiyanın pozulması ile tezahür edir. Diaqnozun qoyulmasında bakterial ekilme, PZR, İFA, BİF-den istifade olunur. Etiotrop müalice antibakterial preparatların – makrolid, tetrasiklin ve flüorxinolonların tetbiqi ile aparılır.

Qadınlarda ureaplazmoz barede ümumi melumat
Ureoplazma ilk defe 1954-cü ilde qeyri-qonokokk menşeli uretriti olan qadınlarda qeyde alınmışdır. Xesteliyin töredicisi yalnız müeyyen amillerin tesirinden patoloji aktivleşen şerti-patogen mikroorqanizmdir. Bakteriyanın daşıyıcılarının 40-50%-ni seksual aktiv sağlam qadınlar teşkil edir. Mikroorqanizm her 3-cü yenidoğulan qız uşaqlarında ve cinsi heyat yaşamayan 5-22% mekteblilerde teyin olunur. Müxtelif tedqiqatların neticelerine esasen sonsuzluq ve urogenital sistemin xroniki xesteliklerinden eziyyet çeken pasiyentlerin bir hissesinde mikroorqanizm qisminde yalnız ureoplazma aşkarlanır, lakin buna baxmayaraq ureoplazmoz Xesteliklerin Beynelxalq Tesnifatına müsteqil xestelik kimi daxil edilmemişdir.

Qadınlarda ureaplazmozun sebebleri
Qadınlarda ureaplazmozun sebebleri
Xesteliyin töredicisi sidik-cinsiyyet orqanlarının silindrik epiteline tropluğa malik, hüceyre membranı olmayan hüceyredaxili bakteriya – ureplazmadır. Ureaplazmanın 6 növünden yalnız 2-de — Ureaplasma urealyticum ve Ureaplasma parvum patoloji aktivlik qeyde alınır. Yoluxma qorunmamış cinsi elaqe ve ya doğuş zamanı baş verir. Ureoplazmozun konkakt-meişet yolu ile ötürülmesi barede esaslı deliller mövcud deyil.


Ekser hallarda ureaplazma daşıyıcılığı simptomsuz gedir. İltihabi prosesin inkişafına aşağıdakı amiller sebeb olur:

Dishormonal veziyyetler. Töredici hamilelik dövründe,


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 598