canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda xlamidioz

Qadınlarda xlamidioz — xlamidiyalar terefinden töredilen urogenital zöhrevi xestelikdir. 50%-den çox hallarda simptomsuz gedir. Manifest gediş ve ya residivler zamanı uşaqlıq yolunda qaşınma, sidik ifrazı zamanı keskin ağrı, selikli ve ya irinli-selikli ifrazatlar, qarnın aşağı hissesi, bel ve qasıq nahiyesinde ağrı müşahide edilir. Xesteliyin uzun müddet persiste etdiyi hallarda xlamidiozun yegane elameti sonsuzluq ola biler. Diaqnostika meqsedile ginekoloji baxış ve laborator müayine üsullarından istifade edilir. Müalice sxemine etiotrop antibiotikler, antimikotik, eubiotik ve immunomoduleedici preparatlar daxildir.

Qadınlarda xlamidioz barede ümumi melumat
Xlamidioz cinsi yolla ötürülen xesteliklerin en çox yayılan formasıdır. Her il dünyada 105 milyondan çox insan xlamidiya infeksiyasına yoluxur. Xestelik cinsiyyet orqanlarının iltihabi xesteliklerinin rast gelindiyi qadınların 30-50%-de, qeydiyyata alınmış hamilelerin ise 10-40%-de aşkarlanır. Xlamidioz adeten 16-25 yaşlı qadınlarda müşahide edilir. Son iller erzinde patologiyanın erken cinsi heyata başlayan yeniyetmeler arasında yayılması qeyde alınır. Xlamidiya infeksiyasının erken diaqnostika ve müalicesinin aktuallığı onun rastgelme tezliyinin yüksek olması, ekser qadınlarda simptomsuz ve ya latent gedişi, xlamidiozun reproduktiv funksiyaya neqativ tesiri ile bağlıdır.

Qadınlarda xlamidiozun sebebleri
Qadınlarda xlamidiozun sebebleri
Xesteliyin töredicisi silindrik ve keçid epitele tropluğa malik yüksek kontagioz qram-menfi bakteriya Chlamydia trachomatis-dir. Xlamidiya obliqat hüceyredaxili parazitdir. Onun 2 hüceyre forması (cisimcik) aşkar edilmişdir: yüksek infeksion hüceyredaxili elementar ve reproduktiv hüceyredaxili retikulyar. Mikroorqanizmin tam inkişaf sikli 1-3 gün davam edir ve zedelenmiş epitel hüceyresinin tamamile dağılması ile başa çatır. Qadın xlamidioza esasen 2 yolla yoluxur:


Kontakt-cinsi. İnfeksiya menbeyi xesteliyin simptomsuz gedişine malik ve ya onun klinik


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7471 / 1023