canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadınlarda xroniki çanaq ağrısı sindromu

Qadınlarda xroniki çanaq ağrısı sindromu — qarnın aşağı hissesinde 6 aydan çox davam eden daimi ağrılarla müşahide olunan patoloji veziyyetdir. Bu zaman ağrı hissiyyatı üzvi deyişikliklerin derecesine uyğun gelmir, depressiv ve davranış pozğunluqları müşahide edilir. Diaqnostik meqsedle fizikal üsullar, çanaq orqanlarının USM, rentgenoqrafiya, endoskopik ve laborator müayineler, laparoskopiyadan istifade olunur. Müalice sxemi esas xesteliyin terapiyası, merkezi ve periferik sinir sisteminin ağrı hissine cavabdehlik daşıyan şöbelerinin fealiyyetini normallaşdıran preparatların teyinden ibaretdir.

Qadınlarda xroniki çanaq ağrısı sindromu barede ümumi melumat
Ağrı sindromu qadınlarda aşkarlanan bir çox xesteliklerin xarakterik elameti sayılır. Ginekologiya sahesinde aparılan tedqiqatların neticelerine esasen hekime müraciet eden pasiyentlerin 60%-de çanaq ağrıları qeyde alınır. Diaqnostik histeroskopiyaların texminen 14%-i ve laparoskopiyaların ise 40% -i mehz qarnın aşağı hissesinde ağrılardan şikayet eden qadınlara teyin olunur. Buna baxmayaraq, xroniki çanaq ağrısı sindromunun (XÇAS) diaqnozu bütün hallarda deyil, yalnız müeyyen diaqnostik kriteriyalar esasında tesdiqlenir. Xesteliye adeten ipoxondriyaya, heyecana, coşqun emosional reaksiyalara meylli reproduktiv ve klimakterik yaş dövründe olan qadınlarda rast gelinir. Ginekoloqların fikrince 18-50 yaş arası pasiyentlerin 15%-i bu pozğunluqdan eziyyet çekir.

Qadınlarda xroniki çanaq ağrısı sindromunun sebebleri
Qadınlarda xroniki çanaq ağrısı sindromunun sebebleri
Çanaq nahiyesinde ağrı hissiyyatı adeten çanaq orqanlarının mövcud patologiyaları, ilk növbede reproduktiv sistemin xestelikleri fonunda baş verir. Qadınlarda xroniki çanaq ağrısının ginekoloji ve qeyri-ginekoloji sebebleri mövcuddur. 75-77% pasiyentlerde xesteliyin morfoloji esasını qadın cinsiyyet sferasının aşağıdakı patologiyaları teşkil edir:


İltihabi patologiyalar. Xroniki endometrit, salpingit, adneksit, ooforitler periodik ve ya


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7473 / 1012