canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qardnerellyoz

Qardnerellyoz – vaginal disbakteriozdur. Xestelik uşaqlıq yolunun normal mikroflorasının keskin kemiyyet ve keyfiyyet pozulmaları, laktobakteriyaların sayının azalması ve şerti-patogen mikroorqanizmlerin, o cümleden qardnerellanın çoxalması neticesinde yaranır. Çoxlu miqdarda bozumtul rengli, xoşagelmeyen iye malik vaginal ifrazatla xarakterize olunur. Müalice aparılmadıqda bakterial vaginozlar qadin cinsiyyet sisteminin iltihabi xestelikleri ve düşüklerin yaranma riskini artırır.

Qardnerellyoz barede ümumi melumat
Qardnerellyoz bakterial vaginozun (qadın cinsiyyet orqanlarının tebii mikroflorasının terkibinde balansın pozulması) en çox rast gelinen forması sayılır. Reproduktiv yaş dövründe olan qadınların 20%-de rast gelinir. Normada uşaqlıq yolunun mikroflorasında süd turşusu üstünlük teşkil edir, bakterial vaginoz zamanı şerti-patogen mikroorqanizmlerin, xüsusen qardnerellanın tesirinden süd turşusunun miqdarı azalır. Qardnerellyozun ötürülmesi cinsi yolla baş verir, ekser hallarda qardnerella aktiv cinsi heyat keçiren qadınlarda aşkar olunur. Kişiler adeten infeksiyanın daşıyıcısı rolunu oynayır, bu meqsedle qardnerellyozun residivlerinin qarşısını almaq üçün qadının müalicesi cinsi partnyorla birge aparılmalıdır.

Qardnerellyozun gecikmiş forması sidik yolları, uşaqlıq ve artımlarının inkişafına, sonsuzluğa, hamilelik ve doğuş zamanı ağırlaşmaların yaranması ile neticelene biler. Ekser hallarda qardnerellyoz diger mikroorqanizmlerin: qonokokk, trixomonad, mikoplazmoz, xlamidiya, kandida ve digerlerinin töretdiyi infeksiyalarla müşterek inkişaf edir.


Qardnerellyozun elametleri
Qardnerellyozun elametleri
Qardnerellyozun simptomları qadın cinsiyyet orqanlarının diger iltihabi xesteliklerinin bezi elametlerine benzeyir. Qardnerellyoz zamanı vaginal ifrazat (bozumtul-ağ rengli, hemcins, pastaşekilli, xoşagelmez «balıq» iyli); göyneme, qaşınma, cinsi elaqe ve sidik ifrazı zamanı diskomfort hissi müşahide olunur. Xestelik uşaqlıq yolu, sidik kanalı ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7472 / 1019