canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qarın boşluğu hamileliyi

Qarın boşluğu hamileliyi – döl yumurtasının uşaqlığa deyil, qarın boşluğuna implantasiyası ile xarakterize olunur. Risk amillerine uşaqlıq artımlarının iltihabi xestelikleri, reproduktiv orqanlarda aparılan emeliyyatlar, uşaqlıqdaxili spiralın üzünmuddetli istifadesi, cinsi infantilizm, kiçik çanaq orqanlarının şiş xestelikleri, endokrin pozğunluqlar ve stressler aiddir. Ağırlaşmalar yaranana qeder qarın boşluğu hamileliyi elametlerine göre adi hestasiyanı xatırladır. Bu patalogiya zamanı daxili qanaxmaların ve qarın boşluğu orqanlarının zedelenmelerinin yaranma ehtimalı yüksekdir. Diaqnoz şikayetler, anamnez, ümumi ve ginekoloji instrumental müayinelerın neticelerine esasen qoyulur. Müalice cerrahi yolladır.

Qarın boşluğu hamileliyi barede ümumi melumat
Qarın boşluğu hamileliyinde embrion uşaqlığa deyil, piylik, qarın boşluğu nahiyesine ve ya qarın boşluğu orqanlarının sethine yapışır. Uşaqlıqdan kenar hamileliklerin ümümi sayının 0,3-0,4% teşkil edir. Qarın boşluğu hamileliyinin inkişafının risk amillerine reproduktiv sistemin patoloji deyişiklikleri, yaş, stress ve endokrin pozğunluqlar aiddir. Qarın boşluğu hamileliyinin sonluğu döl yumurtasının yapışma yerinden, qan tehcizatının seviyyesinden ve embrionun implantasiya nahiyesinde iri damarların olmasından asılıdır. Hamilelik dölün ölümü, iri qan damarlarının ve daxili orqanların zedelenmesi ile neticelene biler. Qarın boşluğu hamileliyi tecili cerrahi müdaxileye gösteriş sayılır. Bu patologiyanın müalicesi mama-ginekoloqlar terefinden heyata keçirilir.

Qarın boşluğu hamileliyinin sebebleri
Qarın boşluğu hamileliyinin sebebleri
Spermatozoid fallop borularının ampulyar hissesinde yumurtahüceyreye daxil olaraq ziqota emele getirir. Ziqota xaricden yumurtahüceyrenin parlaq qişası ile örtülü olur. Sonra ziqota bölünmeye başlayır ve eyni zamanda boru epitelinin kirpiklerinin peristaltik hereketleri sayesinde uşaqlıq borusu boyunca hereket edir. Bu zaman embrionun differensiasiya olunmamış hüceyreleri ümümi


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7472 / 1019