canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qızlarda cinsiyyet orqanlarının travmaları

Qızlarda cinsiyyet orqanlarının travmaları — xarici ve daxili cinsiyyet orqanlarının mexaniki, termiki, kimyevi, elektrik ve diger tesirlerden baş veren zedelenmeleridir. Ağrı, qanaxma, hematoma, ödem, orqanların deformasiyası ile tezahür edir. Diaqnozun qoyulmasında ginekoloji baxış, vaginoskopiya, çanaq orqanlarının rentgenoqrafiyasının, ehtiyac olduqda mikrobioloji müayinelerin neticelerinden istifade olunur. Müalice sxemi yara nahiyesinin birincili işlenilmesi, zedelenmiş orqanların cerrahi yolla berpası, infuzion terapiya, hemostatik, antibakterial, iltihabeleyhine, sedativ preparatların teyininden ibaretdir.

Qızlarda cinsiyyet orqanlarının travmaları barede ümumi melumat
Daxili ve xarici cinsiyyet orqanlarının travmatizmine 6-7 yaşa qeder qızların 0,8%-de, mekteblilerin ise 4,7%-de rast gelinir. Uşaqlarda ginekoloji xesteliklerin strukturunda cinsiyyet orqanlarının travmalarının payı 6%-den çoxdur, ekser müelliflerin fikrince oğlanlarla müqayisede qızlarda travmatik zedelenmeler 2-4 defe az müşahide olunur. Düz zerbe, iti ve ya küt eşyaların üzerine yıxılma neticesinde esasen alın, böyük ve kiçik cinsiyyet dodaqları, uşaqlıq yolu dehlizi, aralıq, qızlıq perdesi, klitor zedelenir. Travmaların 75%-e qederi açıq olur. Daxili cinsiyyet orqanlarının zedelenmeleri nisbeten az hallarda qeyde alınır, onlara çox zaman cinsi tecavüz, yol-neqliyyat qezaları, yatrogen tesirler sebeb olur.

Qızlarda cinsiyyet orqanlarının travmalarının sebebleri
Qızlarda cinsiyyet orqanlarının travmalarının sebebleri
Qızlarda cinsiyyet orqanlarının travmatik zedelenmeleri adeten uşağın ve etrafdakıların ehtiyatsız davranışı, elverişsiz xarici amillerin tesiri, böyükler ve ya diger uşaqların anlaqlı hereketleri ile elaqedar yaranır. Uşaq ginekologiyası ve travmatologiya sahesinin mütexessislerinin fikrince qızlarda reproduktiv orqanların travmalarının başlıca sebebleri aşağıdakılardır:


Bedbext hadiseler ve qezalar. 5-6 yaşa qeder cinsiyyet orqanları nahiyesinde travmalar


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7471 / 1022