canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Riskli hamilelik

Riskli hamilelik – ana ve döl orqanizminde xesteliklerin, elece de ölüm ehtimalının yüksek olması ile xarakterize edilir. Bele hallar cinsi yollardan qanaxma, hestoz elametleri (ödem, arterial tezyiqin qalxması) ile tezahür edir. Bezen ise hamileliyin bu növü simptomsuz gedir, ağır patologiyalar son merhelede aşkarlanır. Riskli hamilelik anamnez, USM, qan ve sidik analizleri esasında müeyyen edilir. Müalice sebebden asılı olaraq, esasen konservativ yolla aparılır.

Riskli hamilelik haqqında ümumi melumat
Sebebleri
Patogenezi
Elametleri
Fesadları
Diaqnostika
Müalice
Proqnoz ve profilaktika
Riskli hamilelik haqqında ümumi melumat
Yüksek riskli hamilelik – spontan düşük, uşağın xeste ve ya ölü doğulması, ağır patologiyaların inkişafı, hetta ananın ölümü ile sonlana bilir. Bütün hamileler arasında onun tezliyi 70% teşkil edir. 35-40 yaşlı analarda onun riski daha yüksekdir.

Riskli hamileliyin sebebleri
Riskli hamilelik
Yüksek risk adeten ana orqanizminin hamileliye adaptasiya qabiliyyetinin azalması ile bağlıdır. Ekser hallarda patologiya hamilelikden evvel her hansı bir pozğunluğu olan qadınlarda yaranır. Riskli hamileliyin esasında aşağıdakı amiller dayanır:


Hamile qadının ekstragenital patologiyaları. 65% hamileliklerin qeyri-qenaetbexş sonluqla bitmesine sebeb olur. Bu patologiyaların çox hissesini anadangelme ve yaxud qazanılmış trombofiliya teşkil edir. Digerlerine ise ürek-damar, böyrek xestelikleri misaldır. Hemçinin şekerli diabet, qalxanabenzer ve böyreküstü vezlerin fealiyyet pozğunluqları proqnozu pisleşdirir.
Mövcud hamileliyin xüsusiyyetleri. Aparıcı faktorlara fetoplasentar çatışmazlıq (31%), hestoz (20%) aiddir. Elece de vaxtından keçmiş (10%) ve çoxdöllü hamilelik (4%), dölün çanaq gelişi (3,5%), istmiko-servikal çatışmazlıq hamileliyin riskli olmasına getirib çıxarır.
Ginekoloji anamnezin xüsusiyyetleri. Evveller baş veren adeti düşükler mövcud hamileliyin vaxtından evvel sonlanma ehtimalını artırır. Bu,


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7472 / 1018