canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Saktosalpinks

Saktosalpinks — uşaqlıq borusunun menfezinde mayenin toplanması neticesinde yaranan kiseyebenzer töremedir. Patologiyanın keskin gedişi heraretin qalxması ve qasıq nahiyesinde ağrılar, xroniki faza ise sonsuzluq ve qarnın aşağı hissesinde ağırlıq hissi ile xarakterize olunur. Bezen leng gedişli proseslerde mülayim dereceli çanaq ağrıları ve mayeşekilli vaginal axıntıların vaxtaşırı ifrazı qeyde alınır. Diaqnostika meqsedile ginekoloji baxış, histerosalpinqoqrafiya, ultrases salpinqoqrafiya, laparoskopiya ve fertiloskopiyadan istifade olunur. Müalice adeten predoperasion merhelede antibiotikler teyin edilmekle cerrahi yolla aparılır. Boru plastikası ve ya tubektomiya meslehet görülür.

Saktosalpinks barede ümumi melumat
Mamalıq ve ginekologiya sahesinde aparılan müxtelif tedqiqatların neticelerine esasen sonsuzluqdan eziyyet çeken qadınlar arasında saktosalpinksin yayılma tezliyi 7,3-28% teşkil edir. Ekser hallarda xestlik sonsuzluqla bağlı kompleks müayineler zamanı tesadüfen aşkarlanır. Bir ve ya her iki fallop borusunda seroz eksudat ve ya irinin toplanmasına esasen cavan (30 yaşa qeder) pasiyentlerde rast gelinir, bu da onların seksual davranışının xüsusiyyetleri ile elaqedardır. Saktosalpinks demek olar ki, heç vaxt birincili olmur, adeten spesifik ve qeyri-spesifik infeksion agentlerin töretdiyi diger ginekoloji patologiyaların gedişini ağırlaşdırır.

Saktosalpinksin yaranma sebebleri
Seroz maye ve ya irinin normal ve ya yüksek sekresiyası zamanı onun axınına maneeler yarandıqda uşaqlıq borularının menfezinde eksudat formalaşır. Saktosalpinksin inkişafının başlıca sebebleri aşağıdakılardır:


İltihabi prosesler. Xroniki salpingit ve salpinqooforit zamanı uşaqlıq borularının daxilinde ampulyar hisse, menfez ve uşaqlıq deliyini bağlayan bitişmeler emele gelir. Adeten bitişme prosesi xroniki iltihab fonunda yaranır, lakin bezi hallarda keskin prosesin neticesi ola biler. Bitişmeler qeyri-spesifik infeksiyalar ve CYKİ (xlamidioz, qonoreya, mikoplazmoz,


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7472 / 1019