canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Salpingit

Salpingit – fallop (uşaqlıq) borularının infeksion iltihabıdır. Keskin salpingit qarında güclü ağrılar, febrilitet, titretme, intoksikasiya ile tezahür edir. Xesteliyin yarımkeskin ve xroniki formalarında klinik şekil silinmiş olur, lakin ekser hallarda dispareuniya ve sonsuzluq qeyde alınır. Diaqnoz bimanual baxış, yaxmanın bakterioskopik ve bakterioloji müayineleri, exoqrafiyanın neticelerine esasen qoyulur. Salpingitin müalicesi antibakterial terapiya, fizioterapevtik üsullaın kömeyile aparılır. İrinli tuboovarial şişlerin formalaşması zamanı laparoskopiyanın tetbiqi gösteriş sayılır.

Salpingit barede ümumi melumat
İzoleolunmuş salpingitlere nadir hallarda rast gelinir; çox zaman onlar yumurtalıqların iltihabı ile müşterek şekilde inkişaf edir – salpinqooforit (adneksit). Salpingit hemçinin uşaqlığın iltihabları – endoservisit ve endometritle müşayiet oluna biler, bu da cinsiyyet sisteminin bütün şöbelerinin sıx anatomo-fizioloji elaqesi ile bağlıdır.

Salpingitin yaranma sebebleri ve inkişafı
Salpingitin sebebleri
Etiologiyasına göre salpingitler qeyri-spesifik ve spesifik formalara ayırd edilir. Qeyri-spesifik salpingit qızılı ve ya epidermal stafilokokk, streptokokk, enterokokk, bağırsaq çöpü, bakteroid, peptokokk, peptostreptokokk, protey, Candida cinsinden olan göbelekler, elece de qarışıq mikroflora terefinden törenir. Salpingite sebeb olan mikrob assosiasiyaları geniş istifade olunan antibiotiklere rezistentdir. Septiki etiologiya üçün uşaqlıq borusunun birterefli zedelenmesi xarakterikdir.


Qeyri-spesifik salpingitin inkişafına somatik statusun zeiflemesi, ginekoloji patologiya (yumurtalıqların hipofunksiyası, uşaqlıq yolunun enmesi), doğuş travmaları, ağırlaşmış abortlar, müxtelif uşaqlıqdaxili manipulyasiyalar (metrosalpinqoqrafiya, uşaqlığın diaqnostik qaşınması, histeroskopiya, UDS-nin yeridilmesi ve çıxarılması) sebeb olur. Bele hallarda uşaqlığın epitel qatının zedelenmesi törediciler üçün giriş qapısı rolunu oynayır.

Salpingitin


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7471 / 1023