canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Serozometra

Serozometra — seroz mayenin hipersekresiyası ve ya mexaniki maneelerle elaqedar onun uşaqlıq yoluna axınının qarşısının alınması neticesinde uşaqlıq boşluğunda eksudatın toplanmasıdır. İlkin merhelelerde simptomsuz gedir ve ginekoloji müayinelerde tesadüfen aşkarlanır. Mayenin iri hecmde toplanması zamanı qasıqüstü nahiyede küt ağrı, sidik ifrazının tezleşmesi, qebizlik ve çanaq orqanlarının fealiyyetinin diger pozğunluqları müşahide edilir. Diaqnostika meqsedile bimanual müayine, USM, endoskopik, tomoqrafik, sitoloji ve mikrobioloji üsullardan istifade olunur. Müalice serozometraya sebeb olan xesteliyin aradan qaldırılmasına yöneldilir.

Serozometra barede ümumi melumat
Serozometranın sebebleri
Uşaqlıqda seroz mayenin toplanması sekresiyanın artması ve ya eksudatın uşaqlıq yoluna axınının pozulması ile müşayiet olunan bir sıra xesteliklerin qeyri-spesifik tezahürüdür. Serozometra çox vaxt penomauza dövründe qadın cinsiyyet orqanlarında geden involyutiv prosesler fonunda baş verir ve ginekoloji USM prosesinde bu qrupdan olan 40% pasiyentlerde aşkar edilir. Bele pozulmalar adeten postmenopauza müddeti 15-25 il olan qadınlarda qeyde alınır. Reproduktiv yaşlı pasiyentlerde uşaqlıqdaxili mayenin yaranması postmenopauza dövründeki serozometranın etiologiyasından ferqlenir, tez ve deqiq differensial diaqnostikanın aparılmasını teleb edir.

Serozometranın yaranma sebebleri
Uşaqlıq boşluğunda seroz mayenin toplanması onun uşaqlıq yoluna axınını temin eden yolların keçiriciliyinin mexaniki pozulması ve ya qeyri-adekvat sekresiya ve ekskresiya fonunda hipersekresiya ile elaqedardır. Üzvi çatışmazlığın esas sebebleri aşağıdakılardır:


Servikal kanalın daralması ve ya bitişmesi (atreziya). Postmenopauza dövründe qadın cinsi hormonlarının seviyyesinin azalması neticesinde toxumaların atrofiyası zamanı müşahide edilir. Bundan elave uşaqlıq boynu kanalının keçiriciliyinin pozulması qadın cinsiyyet orqanlarının anomaliyaları, servisitle bağlı olur.
Şiş töremeleri.


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7472 / 1016