canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Servikal kanalın polipleri

Servikal kanalın polipleri – endoserviksin silindrik epitelinden yaranan ve uşaqlıq boynunun menfezine doğru böyüyen şişebenzer töremelerdir. Adeten servikal kanalın polipleri leykorreya, temas qanaxmaları, dartıcı ağrılarla tezahür edir. Uşaqlıq boynunun poliplerinin diaqnostikası vaginal müayine, kolposkopiya, servikoskopiya, sıyrıntının histoloji analizine esaslanır. Servikal kanalın polipleri ayaqcığın burulması yolu ile xaric edilir, yara sahesi yandırılır, uşaqlıq boynunun selikli qişası qaşınır.

Servikal kanalın polipleri barede ümumi melumat
Servikal kanalın polipleri endoserviks hüceyrelerinin ocaqlı proliferasiyası neticesinde inkişaf edir. Birleşdirici toxumadan ibaret çıxıntı şeklinde olub, selikli qişaya nazik ve ya enli ayaqcıqla birleşir. Servikal kanalın polipleri uşaqlıq boynu kanalının menfezine doğru böyüye ve ya onun hüdudlarından kenara çıxa biler. Poliplere uşaqlıq boynunun istenilen hissesinde rast gelinir, lakin ekser hallarda onlar epitelin keçid zonasında ve ya xarici esnek nahiyesinde lokalizasiyalaşır. Çoxsaylı töremeler servikal kanalın polipozu kimi qebul edilir.

Uşaqlıq boynunun xoşxasseli patologiyalarının strukturunda polipler texminen 20-25% teşkil edir. Uşaqlıq boynunun leykoplakiyası, eritroplakiyası, iti uclu kondilomaları, epidermoid papilloma, eroziya ve psevdoeroziyası ile yanaşı servikal kanalın polipleri de uşaqlıq boynu xerçenginin inkişaf riskini artıran, daimi müşahide teleb eden fon proseslerine aid edilir.


Servikal kanalın poliplerinin tesnifatı
servikal kanalın poliplerinin müalicesi
Klinik ginekologiyada servikal kanalın poliplerinin bir neçe tesnifatından istifade olunur. Vezili, stromal ve damar komponentinin nisbetinden asılı olaraq, vezili, vezili-fibroz, fibroz, adenomatoz, angiomatoz polipler ayırd edilir. Epitel örtüyün struktur feqrlerine esasen silindrik, çoxqatlı yastı, elece de metaplastik deyişikliklere uğrayan yetkin olmayan epitelle örtülü polipler qeyd olunur. Proliferasiya ve


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7472 / 1015