canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Servisit

Servisit – uşaqlıq boynunun vaginal seqmentinin iltihabi xesteliyidir. Bulanıq (selikli ve ya irinli) ifrazatlar, qarnın aşağı hissesinde dartıcı ve ya küt ağrılar, sidik ifrazı ve cinsi aktın ağrılı olması ile xarakterize edilir. Uzun süren xroniki servisit eroziyaların inkişafına, uşaqlıq boynunun hipertrofiyasına (qalınlaşmasına), infeksiyanın cinsiyyet sisteminin yuxarı şöbelerine yayılmasına getirib çıxarır. Ekzoservisit uşaqlıq boynunun vaginal seqmentinin ve ya ekzoserviksin, endoservisit ise uşaqlıq boynunun servikal kanalının daxili qişasının – endoserviksin iltihabıdır.

Servisit barede ümumi melumat
Uşaqlıq boynu infeksiyanın uşaqlıq ve cinsiyyet yollarının yuxarı şöbelerine yayılmasının qarşısını alan baryer rolunu oynayır (dar servikal kanal, selikli tıxac, qoruyucu sekret). Müeyyen amillerin tesirinden onun müdafie funksiyası pozulduqda iltihabi proses – servisit inkişaf edir. Ekzoservisit uşaqlıq boynunun vaginal seqmentinin ve ya ekzoserviksin, endoservisit ise uşaqlıq boynunun servikal kanalının daxili qişasının – endoserviksin iltihabıdır.

Servisit şerti-patogen mikrofloranın: stafilokokk, bağırsaq çöpü, streptokokk, göbeleklerin töretdiyi qeyri-spesifik infeksiya ve spesifik (xlamidiya, mikoplazma, qonokokk, sifilis, trixomonada, viruslar), bezi parazitar, protozoy infeksiyaları (amebiaz) zamanı yarana biler. Servisite sebeb olan şerti-patogen mikroflora uşaqlıq boynuna temas yolu ile düz bağırsaqdan ve ya qan ve limfa vasitesile, spesifik ise cinsi yolla keçir.


Servisitin inkişafına müeyyen amiller: uşaqlıq boynunun doğuş travmaları, diaqnostik qaşıma ve hamileliyin pozulması zamanı; kontraseptiv vasitelerin istifadesi (UDS-in qoyulması ve çıxarılması) tekan verir. Hemçinin servisit uşaqlıq boynunun çapıq deformasiyaları ve xoşxasseli töremeleri, immunitetin azalması fonunda yarana biler.

Servisit nadir hallarda izoleolunmuş şekilde inkişaf edir, adeten cinsiyyet sisteminin diger xestelikleri: vulvit, vaginit, bartolinit, uşaqlıq


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7471 / 1023