canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sidik kisesi-uşaqlıq yolu fistulası

Sidik kisesi-uşaqlıq yolu fistulası uşaqlıq yolu ve sidik kisesinin boşluğu arasında patoloji elaqenin yaranması ile xarakterize olunur. Mayeşekilli daimi vaginal ifrazatlar, aybaşı zamanı hematouriya, dizurik pozğunluqlar, qasıqüstü nahiyede ağrı, dispareuniya ile tezahür edir. Diaqnozun qoyulmasında vaginal güzgülerin kömeyile baxış, kolposkopiya, sistoskopiya, fermentlerin intravezikal yeridilmesi, retroqrad sistoqrafiya, vaginoqrafiya, KT, MRT-den istifade olunur. Patologiyanın müalicesi cerrahi yolla olub, transvaginal, transabdominal ve ya rekonstruktiv fistuloplastika üsulları ile icra edilir.

Sidik kisesi-uşaqlıq yolu fistulası barede ümumi melumat
Sidik kisesi – uşaqlıq yolu fistulasının yayılma tezliyi 0,3-2% teşkil edir, bu gösterici müxtelif ölkelerde ferqli olur. En yüksek reqemler keyfiyyetsiz tibbi yardımın olduğu ölkelerde qeyde alınır. 10 haldan 9-da xestelik patoloji doğuş ve ya kiçik çanaq orqanlarında icra edilen cerrahi müdaxilelerden sonra yaranan yatrogen ağırlaşma hesab olunur. Pozğunluğun vaxtında diaqnostikası ve müalicesinin aktuallığı pasiyentin heyat keyfiyetinin ehemiyyetli derecede pisleşmesi, seksual ve reproduktiv funskiyaların pozulması, fibroz – deyişilmiş toxumalarda aparılan gec emeliyyatlardan sonra yüksek residiv riski ile bağlıdır.

Sidik kisesi-uşaqlıq yolu fistulasının sebebleri
Sidik kisesi-uşaqlıq yolu fistulasının sebebleri
Kiçik çanaq boşluğunda patoloji prosesler ve travmalar zamanı orqanların divarlarının dağılması neticesinde sidik kisesi ile uşaqlıq yolu arasında patoloji elaqe yaranır. Ginekologiya ve urologiya sahesinin mütexessisleri terefinden sidik kisesi-uşaqlıq yolu fistulalarının formalaşmasına getirib çıxaran bir sıra travmatik, iltihabı ve destruktiv sebebler ayırd edilir:


Ginekoloji cerrahi emeliyyatlar. Sidik kisesi-uşaqlıq yolu fistulalarının 70%-i uşaqlığın fibromiomaları zamanı histerektomiyadan sonra inkişaf edir. Hemçinin onların formalaşmasına Qeyseriyye emeliyyatı, endometrioz,


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 899