canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Süd yarası

Süd yarası (vaginal kandidoz) – uşaqlıq yolunun selikli qişasının göbelek menşeli zedelenmesidir. Patologiya vulva nahiyesinde qaşınma ve göyneme, çoxlu miqdarda kesmiyebenzer ifrazat, sidik ifrazı ve cinsi akt zamanı ağrı ile tezahür edir. Göbelek infeksiyasının orqanizmde yayılması ve generalize olunmuş formaya keçmesi, normal hamilelik ve doğuşun gedişinin pozulması, dölün infeksiyalaşması mümkündür. Diaqnoz ginekoloji baxış, kolposkopiya, yaxmanın mikroskopik ve bakterioloji müayinelerinin neticelerine esasen qoyulur. Süd yarasının müalicesi yerli ve sistem tesirli göbelek eleyhine preparatlarla aparılır.

Süd yarası barede ümumi melumat
Süd yarası — uşaqlıq yolunun selikli qişasının Candida cinsinden olan göbelekler terefinden töredilen iltihabi zedelenmesidir. Uşaqlıq yolunda göyneme ve qaşınma, ağ kesmiyebenzer ifrazatla xarakterize olunur. Yenidoğulmuşların kandidozu da süd yarası adlanır ve o, ekser hallarda ağız boşluğunun kandidozu kimi tezahür edir. Süd yarasının diaqnostikası uşaqlıq yolundan götürülen yaxmanın mikroskopik ve kultural müayinesi zamanı göbeleyin aşkar olunması yolu ile aparılır. Yanaşı geden cinsi yolla keçen infeksiyaları (CYKİ) istisna etmek üçün İFA, İFR ve PZR-diaqnostika tetbiq olunur. Xroniki residivleşen süd yarası xestenin herterefli müayinesine gösteriş hesab olunur, müayinenin meqsedi orqanizmde patologiyaya sebeb olan deyişikliklerin teyin edilmesinden ibaretdir. Müalice zamanı yerli ve sistem tesirli preparatlardan istifade olunur.

Süd yarasının inkişafına sebeb olan mayayabenzer Candida göbelekleri ekser qadınların şerti-patogen florasi sayılır ve heç bir patoloji elametler töretmir. Bu sebebden klassik CYKİ-den ferqli olaraq ,süd yarasını 100% cinsi yolla ötürülen xestelikler qrupuna aid etmek olmaz, lakin Candida göbeleklerine cinsi partnyordan yoluxma ehtimalı da mövcuddur. Süd yarasının klinik şeklinin cinsi infeksiyalarla oxşarlığı ve bu xesteliklerin tez-tez müşterek şekilde rast gelinmesi ile elaqedar olaraq,


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 900