canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uretro-vaginal fistula

Uretro-vaginal fistula — urogenital fistulanın bir forması olub, sidik kanalı ile uşaqlıq yolu arasında patoloji elaqenin formalaşması ile seciyyelenir. Sidiyin uşaqlıq yolundan ifrazı, onun hissevi ve ya tam saxlamamazlığı, dizuriya ile tezahür edir. Diaqnozun qoyulmasında ginekoloji baxış, kolposkopiya, fistula kanalının zondlanması, uretrosistoskopiya, piqment maddelerinin intravezikal yeridilmesi, urodinamik müayinelerden istifade olunur. Müalice yalnız cerrahi yolladır. Fistulanın xüsusiyyetlerinden asılı olaraq onun tikilmesi, uretra ve uşaqlıq yolunun plastikası, slinq emeliyyatlar heyata keçirilir.

Uretro-vaginal fistula barede ümumi melumat
Uretro-vaginal fistula — nadir rast gelinen urogenital patologiyalardandır, sidik-cinsiyyet fistulaları olan pasiyetlerin 10-15%-de rast gelinir. Xesteliyin yayılması ve onun yaranma sebebleri qadının yaşadığı ölkede inkişaf ve tibbi yardımın seviyyesi, milli enenelerden birbaşa asılıdır. İnkişaf etmiş ölkelerde bele fistulalara esasen uroginekoloji müdaxileler keçirmiş yaşı 35-40-dan çox olan qadınlarda rast gelinir. İnkişaf etmekde olan ve kasıb ölkelerde uretro-vaginal fistul kanalları adeten lenggedişli ve ya ağır doğuşlarda kifayet qeder yardım gösterilmemesi ile elaqedar yaranır. Erken nigaha daxil olma enenesi ve doğuş yollarının tam formalaşmaması zamanı veziyyet daha da ağırlaşır.

Uretro-vaginal fistulanın sebebleri
Uretro-vaginal fistulanın sebebleri
Uşaqlıq yolu ile uretra arasında fistula yolu ekser hallarda bu orqanları ayıran yumşaq toxumaların delib-keçen travmatik zedelenmeleri neticesinde yaranır.


Ginekologiya ve urologiya sahesinin mütexessisleri fistulanın emele gelme sebeblerini bir neçe qrupa ayırırlar:

Uroginekoloji emeliyyatlar. Texminen 2/3 hallarda uretro-vaginal fistula uroloji ve ya ginekoloji patologiyaların cerrahi müalicesinden sonra yaranır. Bu, çanaq orqanlarında aparılan emeliyyatların spektrinin genişlenmesi ile elaqedardır. Sidik ve uşaqlıq yolunun müşterek


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 909