canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın adenokarsinoması

Uşaqlığın adenokarsinoması – endometriumun bedxasseli şişidir. Xestelik vezi toxumasından inkişaf edir, ekser hallarda uşaqlığın dibinde lokalizasiya olunur. Uşaqlığın adenokarsinoması uzun müddet özünü büruze vermeye biler. Postklimakterik yaş dövründe olan qadınlarda qanaxmalar, cavan xestelerde ise gur aybaşı müşahide olunur. Uşaqlığın adenokarsinoması zamanı belde ağrı, qarnın böyümesi, uşaqlıq yolundan axıntı ve xerçengin qeyri-spesifik elametleri (halsızlıq, çekinin azalması, iştahın itmesi) yaranır. Xesteliyin diaqnozu müayine, laborator ve instrumental müayineler esasında qoyulur. Müalice – cerrahi müdaxile, kimyaterapiya, şüa terapiyası, hormonoterapiya.

Uşaqlığın adenokarsinoması barede ümumi melumat
Uşaqlığın adenokarsinoması (endometriumun xerçengi) – endometriumun vezi hüceyrelerinden başlanğıc götüren bedxasseli şişdir. Uşaqlıq xerçenginin leykomiosarkoma (ezele toxumasından inkişaf eden şiş) ile müqayisede daha çox yayılmış formasıdır. Uşaqlığın adenokarsinoması uşaqlıq xerçenginin 70% -ni teşkil edir, qadınlarda müşahide olunan bedxasseli töremeler arasında süd vezi xerçenginden sonra ikinci yeri tutur. Ekser hallarda 40-65 yaş arası qadınlarda aşkarlanır. Hal-hazırda uşaqlığın adenokarsinomasının rastgelme tezliyinin artması ve xerçengin bu formasının cavanlaşması qeyd olunur. Xestelerin 40% -ni reproduktiv yaş dövründe olan qadınlar teşkil edir.

Son 25 il erzinde xesteliyin tezliyi 40-49 yaş arası qadınlar arasında 30%, 50-59 yaş qrupunda ise 45% artmışdır. Son 10 il müddetinde yaşı 29–dan kiçik olan qadınların xesteliye tutulma halları 50% yükselmişdir. Uşaqlığın adenokarsinoması ilkin merhelelerde müaliceye asan tabe olur, prosesin proqressivleşmesi zamanı proqnoz ciddileşir. Bütün bu sadalananlar diaqnostik müayinelerin müntezem aparılmasını ve ginekoloqların bu xesteliye qarşı hessaslığını teleb edir. Uşaqlıq adenokarsinomasının müalicesi ginekoloqiya ve onkologiya sahesinin mütexessisleri terefinden aparılır.


Uşaqlığın


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 899