canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın bedxasseli şişleri

Uşaqlığın bedxasseli şişleri – uşaqlıq boynu ve cisminin epitel, ezele ve ya birleşdirici toxumalardan inkişaf eden töremeleridir. Uşaqlığın bedxasseli şişleri inzaziv böyüme, etraf orqan ve damarların infiltrasiyası, residivleşme ve metastazların yaranmasına meylli olur. Cinsi yollardan axan ifrazat (sulu, qanlı, irinli), tutmaşekilli ve ya daimi ağrılar, sidik ifrazı ve defekasiyanın pozulması patologiyanın inkişafına delalet edir. Uşaqlığın bedxasseli şişlerinin diaqnostikası ginekoloji baxış, kolposkopiya, USM, onkositologiya, biopsiya, histeroskopiya, diaqnostik qaşınmaya esaslanır. Müalice kompleksşekilli olub, cerrahi, şüa üsulları, kimyaterapiya ve hormonoterapiyadan ibaretdir.

Uşaqlığın bedxasseli şişleri barede ümumi melumat
«Uşaqlığın bedxasseli şişleri» termini uşaqlığın endometrium, ezele ve ya birleşdirici qatlarından inkişaf edem morfoloji qeyri-hemcins şişleri özünde birleşdirir. Ginekologiya ve onkologiyada bu qrupa uşaqlığın adenokarsinoması, xerçengi ve sakoması (leyomiosarkoması) aid edilir. Bedxasseli şişler uşaqlığın cismi ve boynunu ehate edir. Uşaqlıq boynu xerçengi (UBX) qadın cinsiyyet orqanlarının onkoloji xesteliklerinin en geniş yayılmış formasıdır; UBX-nin en yüksek tezliyine perimenopauzada rast gelinir, lakin xesteliye reproduktiv yaşda olan qadınlar da tutulur. Uşaqlıq cisminin xerçengi esasen 50 yaşdan yuxarı xestelerde müşahide olunur ve UBX ile müqayisede texminen 10 defe az izlenilir. Son iller erzinde qadın onkoloji xesteliklerinin strukturunda uşaqlığın bedxasseli şişlerinin payının artdığı qeyd olunur, bu sebebden patologiyanın profilaktika ve erken diaqnostikası meseleleri en aktual tibbi-sosial problemler sırasına daxil edilmişdir.

Uşaqlığın bedxasseli şişlerinin sebebleri
Uşaqlığın bedxasseli şişlerinin sebebleri
Uşaqlığın bedxasseli şişlerinin yaranması yaş, aybaşı, reproduktiv ve cinsi funksiyaların veziyyeti, sosial-meişet şeraiti, coğrafi ve diger amillerle sıx bağlıdır. Uşaqlığın xerçenginde hormonal


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 901