canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın çapığı

Uşaqlığın çapığı — uşaqlıq divarının histoloji baxımdan deyişilmiş sahesi olub, cerrahi ve diaqnostik müdaxileler zamanı onun zedelenmelerı ve ya travmalarından sonra formalaşır. Hamile olmayan qadınlarda klinik olaraq tezahür etmir. Hestasiya ve doğuş zamanı müvafiq simptomatikalı cırılmalarla ağırlaşa biler. Çapıq toxumasının veziyyetini qiymetlendirmek üçün histeroqrafiya, histeroskopiya, çanaq orqanlarının USM-den istifade edilir. Cırılma riski olduqda dölün veziyyeti müşahide altına alınır, KTQ, uşaqlıq-plasentar qan dövranının dopppleroqrafiyası, dölün USM meslehet görülür. Patologiya zamanı heç bir müalice teleb olunmur, lakin o, doğuş üsulunun seçilmesine tesir eden esas amillerden sayılır.

Uşaqlığın çapığı barede ümumi melumat
Müxtelif melumatlara esasen son iller erzinde uşaqlıqda çapıqları olan hamilelerin sayı 4-8%-e qeder artmışdır. Bu, bir terefden Qeyseriyye emeliyyatlarının daha sıx tetbiqi, diger terefden ise müasir cerrahi texnika sayesinde uşaqlığın mioması ve ya onun anatomik anomaliyaları aşkarlanan qadınların reproduktiv imkanlarının yaxşılaşdırılması ile elaqedardır. Gösterişler olduqda ginekoloqlar hamileliyin 14-18-ci heftelerinde miomanın soyulmasına daha çox üstünlük verirler. Uşaqlıq divarında çapıq zamanı hamilik ve doğuş ağırlaşmalarının yüksek ehtimalı onların aparılması üçün xüsusi yanaşma teleb edir.

Uşaqlığın çapığının sebebleri
Uşaqlıq divarının çapıqlaşması müxtelif travmatik tesirlerden sonra baş verir. Miometriumun ezele liflerinin çapıq toxuması ile evez olunmasının en geniş yayılmış sebebleri aşağıdakılardır:


Qeyseriyye emeliyyatı. Planlı ve ya tecili cerrahi doğuşlar kesiyin tikilmesi ile başa çatır. Hazırda bu, uşaqlığın çapıqlarının daha çox rast gelinen sebebi hesab olunur.
Ginekoloji emeliyyatlar. Miomektomiya, uşaqlıqdan kenar hamilelik zamanı tubektomiya, ikibuynuzlu uşaqlığın rudimentar buynuzunun xaric edilmesi ile rekonstruktiv plastikadan sonra uşaqlığın divarında çapıq toxuması formalaşır.
Doğuş


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 914