canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın cırılması

Uşaqlığın cırılması – doğuş fealiyyeti zamanı uşaqlığın divarının tamlığının pozulması ile xarakterize olunan patoloji veziyyetdir. Esas klinik tezahürlerine keskin ağrılı, intensiv sancılar, sidik ifrazının pozulması, qanaxma elametleri, şokun erektil ve ya torpid fazaları aiddir. Uşaqlığın cırılmasının diaqnostikası qabaqcadan anamnezin toplanması ve xarakter elametlerin aşkarlanmasına, zeruret olduqda USM neticelerine esaslanır. Terapevtik taktika doğuşun Qeyseriyye emeliyyatı, orta laparotomiya ve ya dölparçalayıcı emeliyyatlarla aparılması ile qanın dayandırılması, cırılmanın tikilmesi ve ya uşaqlığın ekstirpasiyasından ibaretdir.

Uşaqlığın cırılması barede ümumi melumat
Uşaqlığın cırılması hamilelik ve ya doğuş zamanı uşaqlığın tamlığının pozulmasıdır. Bu patologiya ilk defe XVI esrde tesvir olunmuşdur. Hazırda uşaqlığın cırılması mamalıqda en az rast gelinen patoloji veziyyetlerden biridir. Onun ümumi tezliyi bütün doğuşların 0.1-0.01% heddinde deyişir. Uşaqlığın cırılması doğuşdan evvel yalnız 8-10% hallarda müşahide edilir. I ve II trimestrlerde patologiya nadir hallarda qeyde alınır. Uşaqlığın cırılmaları üçün ana ve perinatal ölümün yüksek göstericileri (3-5% ve 35-40%) xarakterikdir. Müasir mamalıqda potensial etioloji amillerin erken aşkar edilmesi ve onların fonunda doğuş üsulunun rasional qaydada seçilmesi ile aparılan profilaktika başlıca rol oynayır.

Uşaqlığın cırılmasının sebebleri
Uşaqlığın cırılmasının sebebleri
Doğuş prosesinde uşaqlığın cırılmalarının etiopatogenezinin bir neçe variantları ayırd edilir: döl üçün mexaniki manee, uşaqlıq toxumalarının histoloji deyişiklikleri, travmatik tesirler. Birinci qrupa ana ve/ve ya dölün uşağın doğuş yollarından keçmesini çetinleşdiren ve ya mümkünsüz eden bütün anatomo-fizoloji xüsusiyyetleri aiddir. Dölün köndelen veziyyeti, başın anksiolitik perçimlenmesi, baş beynin ödemi, iri döl, çanaq sümüklerinin inkişaf anomaliyaları, cinsiyyet yollarında töremelerin olması uşaqlığın cırılmasına sebeb


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 901