canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın hiperantefleksiyası

Uşaqlığın hiperantefleksiyası – uşaqlığın anatomik veziyyetinin anomaliyası olub, onun patoloji olaraq öne döğru eyilmesi, uşaqlığın boynu ve cisminin düz bucaq emele getirmesi ile xarakterize olunur. Patologiya zamanı oma nahiyesinde ağrı, hipomenstrual sindrom, ağrılı cinsi elaqe, patoloji ifrazat, sonsuzluq, özbaşına düşükler qeyd olunur. Uşaqlığın hiperantefleksiyasının diaqnozu vaginal müayine, USM, histeroqrafiyanın neticelerine esasen qoyulur. Müalice iltihabi proseslerin aradan qaldırılması, MBT, fizioterapiya, kurortoterapiya ve ginekoloji massajın aparılmasından ibaretdir.

Uşaqlığın hiperantefleksiyası barede ümumi melumat
Uşaqlığın hiperantefleksiyası adeten ümumi ve cinsi infantilizm zamanı müşahide olunur ve uşaqlığın hipoplaziyası – uşaqlıq boynunun ölçülerinin onun cisminin uzunluğuna nisbetde artması ile müşterek inkişaf edir. Uşaqlığın hiperantefleksiyası zamanı çanaq orqanlarının veziyyeti deyişir: uşaqlıq sidik kisesini örtmür, bu sebebden bağırsaq ilgekleri serbest saheye daxil olaraq sidik kisesıne tezyiq göstere biler. Uzunmüddetli tezyiq sidik kisesinin aşağıya doğru yerdeyişmesi ve uşaqlıq yolunun sallanması ile neticelenir.

Hemçinin uşaqlığın hiperantefleksiyası uzunmüddetli xroniki iltihab, şiş ve travmalar sebebinden oma-uşaqlıq bağlarının qısalması zamanı da müşahide oluna biler. Bele halda bağlar uşaqlığın cismini dartaraq, onu boyun nahiyesine yaxınlaşdırır: onlar arasında 70°-den kiçik olan bucaq yaranır. Uşaqlığın qazanılmış hiperantefleksiyasının yaranmasında adneksit, servisit, endometrit, endometrioz, bitişme prosesleri, proktit, tez-tez aparılan abortlar (hamileliyin süni yolla dayandırılması) aparıcı rol oynayır. Bundan elave, uşaqlığın hiperantefleksiyası hamilelerde, xüsusen tekrar doğan qadınlarda hamileliyin III trimestrinde qarın divarı ezelelerinin zeifliyi fonunda inkişaf edir.


Uşaqlığın hiperantefleksiyasının elametleri
Uşaqlığın hiperantefleksiyasının elametleri
Uşaqlığın hiperantifleksiyasının tipik


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 849