canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın hipertonusu

Uşaqlığın hipertonusu – teyin olunmuş doğuş vaxtından evvel miometriumun yığılma qabiliyyetinin artması ile müşayiet olunan patoloji veziyyetdir. Kliniki elametler arasında qarnın ön divarının gözle görünen ezele gerginliyi, qarnın aşağı hissesinde dartıcı ağrılar müşahide olunur. Uşaqlığın hipertonusunun diaqnostikasında qadının obyektiv müayinesi ve ultrases skanlamadan istifade olunur. Elave olaraq qanın hormonal müayinesi aparılır. Xesteye ciddi yataq rejimi, sedativ vasiteler, spazmolitik preparatlar, vitaminoterapiya teyin olunur.

Uşaqlığın hipertonusu barede ümumi melumat
Uşaqlığın hipertonusu – hormonal deyişiklikler ve ya psixofizioloji xarakterli neqativ amillerin tesirinden uşaqlığın saya ezelesinin yüksek oyanıqlığıdır. Patologiya ekser hallarda 18 yaşdan kiçik ve 30 yaşdan böyük qadınlarda aşkarlanır. Birinci halda uşaqlığın hipertonusu cinsi sferanın inkişafdan qalması ve orqanın dölün daşınmasına hazır olmaması ile bağlıdır. Yaşı 30-dan yuxarı olan qadınlarda ise hiperoyanıqlıq adeten tez-tez tekrarlanan abortlar, keçirilmiş infeksiyalar ve diger mamalıq-ginekoloji patologiyalar fonunda inkişaf edir. Uşaqlığın hipertonusu dölün heyatı ve sağlamlığı üçün real tehlüke törederek, hipoksiya, düşük, vaxtından evvel doğuş, dölün ölümü ile neticelene biler.

Uşaqlığın hipertonusunun yaranma sebebleri
Uşaqlığın hipertonusunun sebebleri
Ekser hallarda uşaqlığın hipertonusu hamileliyin normal gedişini temin eden progesteron hormonunun azlığı fonunda inkişaf edir. Onun tesirinden hamileliyin 38-40-cı hefteye qeder çatdırılması ve sağlam dölün doğulmasına sebeb olan miometriumun yığılma qabiliyyeti, uşaqlıq ve onurğa beynin reseptorlarının oyanıqlığı azalır. Uşaqlığın hipertonusu zamanı progesteron çatışmazlığı özbaşına düşükler, dölün hipoksiyası, vaxtından qabaq doğuş halları ile tezahür edir. Bu sebebden müalicenin esas meqsedi patoloji halın etioloji merhelelerine tesirden ibaretdir.


Uşaqlığın hipertonusu adeten hiperandrogeniyalı xestelerde


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 847