canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın hipoplaziyası

Uşaqlığın hipoplaziyası – uşaqlığın inkişafdan qalması neticesinde onun ölçülerinin yaş ve fizioloji norma ile müqayisede kiçik olması ile xarakterize edilir. Uşaqlığın hipoplaziyası klinik olaraq aybaşının gec başlanması (16 yaşdan sonra), onun qeyri-müntezemliyi ve çox ağrılı olması; düşükler, doğuş fealiyyetinin anomaliyaları, sonsuzluq; libidonun azalması ve anorqazmiya ile tezahür edir. Diaqnoz vaginal müayine, USM, uşaqlıq boşluğunun zondlanmasına esasen qoyulur. Müaliceye hormonoterapiya, fizioterapiya, MBT daxildir. Hamileliyin baş tutması ve gedişinin proqnozu uşaqlığın hipoplaziyasının derecelerinden asılıdır.

Uşaqlığın hipoplaziyası barede ümumi melumat
Uşaqlığın hipoplaziyasının diger tibbi adi infantil uşaqlıqdır. Qadın cinsi hormonlarının kifayet qeder sintez olunmaması uşaqlığın natamam inkişafına getirib çıxarır. Bu zaman uşaqlıq hipoplastik (uzun konus şekilli boyun hisse, kiçik cismi ve hiperantefleksiya) qalır. Uşaqlığın hipoplaziyası uzun, qıvrım fallop boruları ile müşterek şekilde inkişaf edir, bu da sonsuzluqla müşayiet olunur. Hamilelik baş tutduqda ziqotanın deyişilmiş uşaqlıq boruları ile hereketi çetinleşdiyinden ekser hallarda uşaqlıqdan kenar hamilelik inkişaf edir. Uşaqlığın hipoplaziyası zamanı adeten reproduktiv sistemin diger orqanlarının –cinsiyyet dodaqları, uşaqlıq yolu, yumurtalıqların da inkişafdan qalması müşahide olunur. Çox zaman uşaqlığın hipoplaziyasına yumurtalıqların polikistozu ile birge rast gelinir.

Uşaqlığın hipoplaziyasının yaranma sebebleri ve dereceleri
uşaqlığın hipoplaziyasının sebebleri
Uşaqlığın anadangelme hipoplaziyası irsi amiller ve ya antenatal dövrde embriona zedeleyici tesir neticesinde yaranan genital ve ya ümumi infantilizmin tezahürü sayılır. Ekser hallarda uşaqlığın hipoplaziyasına «hipotalamus-uşaqlıq» tenzim sisteminin pozulmaları ve ya hipofizin yüksek qonadotrop aktivliyi zamanı yumurtalıq çatışmazlığı sebeb olur. Bu deyişiklikler qızlarda uşaqlıq ve ya yeniyetme dövründe yaranır ve


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 787