canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın inkişaf anomaliyaları

Uşaqlığın inkişaf anomaliyaları – uşaqlığın betndaxili dövrde inkişaf pozğunluqları neticesinde yaranan lokalizasiya, forma, ölçü ve ya nisbetinin deyişilmesidir. Ekser hallarda reproduktiv sistemin funksional pozğunluqları ile müşayiet olunur ve diger cinsiyyet orqanlarının inkişaf qüsurları ile müşterek şekilde inkişaf edir. Bu patologiya sonsuzluq, hamileliyin sona catdırılmaması ve hamilelik ağırlaşmalarına sebeb ola biler. Bir sıra hallarda uşaqlığın inkişaf anomaliyaları simptomsuz gedişe malik olur. Diaqnoz şikayetler, anamnez, ginekoloji ve diger elave nüayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Müalice üsulu qüsurun növü ve ağırlıq derecesine esasen teyin olunur.

Uşaqlığın inkişaf anomaliyaları barede ümumi melumat
Uşaqlığın inkişaf anomaliyaları – betndaxili inkişafın pozğunluqları neticesinde orqanın anatomik quruluşunun deyişilmesidir. Qadın cinsiyyet orqanlarının anadangelme anomaliyalarının 1-2%-ni teşkil edir. Tezahür elametleri ve funksional pozğunluqların derecesine göre ferqlenir. Ekser hallarda uşaqlıq yolu ve fallopiya borularının inkişaf qüsurları ile müşterek şekilde inkişaf edir. Uşaqlığın inkişaf anomaliyaları çox vaxt simptomsuz gedişe malik olur ve yalnız USM ve ya ginekoloji müayine zamanı aşkar olunur. Bu patologiya aybaşı siklinin pozulması, sonsuzluq ve hamileliyin axıra çatdırılmamasına sebeb olur. Uşaqlığın inkişaf anomaliyaları hamilelik ve doğuş ağırlaşmalarının yaranma ehtimalını artırır. Müalice ginekologiya sahesinin mütexessisleri terefinden aparılır.

Uşaqlığın inkişaf anomaliyalarının sebebleri
Uşaqlığın inkişaf anomaliyalarının sebebleri
Uşaqlıq qoşa müller kanallarının öz aralarında birleşmiş orta hissesinden formalaşır. Kanallar hamileliyin ilk ayında yaranır, onların birleşmesi hamileliyin ikinci ayına tesadüf edir. Kanalların aşağı hisseleri birleşerek, uşaqlıq yolu emele getirir, yuxarı hissesi ise birleşmeyerek, fallop borularına transformasiya olunur.


Bitişme prosesinin pozulması uşaqlığın inkişafının


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 781