canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın polipleri

Uşaqlığın polipleri – endometriumun ocaqlı hiperplaziyası olub, uşaqlığın selikli qişasının enli esas ve ya ayaqcığa malik tek ve yaxud çoxsaylı töremeler şeklinde patoloji böyümesi ile xarakterize edilir. Uşaqlığın polipleri uşaqlıq qanaxmaları, vaxtaşırı yaranan ağrılar, sonsuzluqla tezahür edir. Diaqnostik meqsedle ginekoloji müayine – baxış, USM, histeroskopiya, histoloji müayineler aparılır. Uşaqlığın poliplerinin müalicesi: polipektomiya ve uşaqlıq boşluğunun küretajı, bezen ise uşaqlığın supravaginal amputasiyası ve ya uşaqlığın ekstirpasiyası.

Uşaqlığın polipleri barede ümumi melumat
Uşaqlığın polipleri (endometriumun polipleri)endometroid hüceyrelerin bazal qatından yaranan, uşaqlığın selikli qişası üzerinde ayrı-ayrı qabarlar şeklinde yerleşen xoşxasseli lokal töremedir. Uşaqlığın poliplerinin ölçüleri geniş diapazonda deyişir: bir neçe millimetrden (küncüt toxumu böyüklüyünde) bir neçe santimetre kimi (qolf üçün top). Endometriumun polipleri tek ve ya çox saylı olub, uşaqlıq divarı ile nazik ayaqcıq ve ya enli esas vasitesile birleşir. Endometriumun çoxsaylı polipleri uşaqlığın polipozu kimi qebul edilir.

Adeten endometroid polipler uşaqlıq boşluğunun hüdudlarından kenara çıxmır, lakin çox nadir hallarda onların servikal kanaldan uşaqlıq yoluna yayılması müşahide olunur. Uşaqlığın polipleri müxtelif yaş qrupuna aid pasiyentlerde-cavan qızlar, orta ve klimakterik yaşlı qadınlarda aşkarlanır; patologiyanın yayılma tezliyi 6-20% arasında variasiya edir. Çox zaman endometriumun polipleri servikal kanalın polipleri ile müşterek şekilde inkişaf edir. Ginekologiyada uşaqlığın polipleri xerçengönü xestelik kimi qiymetlendirildiyinden onlar mütleq qaydada xaric olunmalıdır.


Uşaqlığın poliplerinin tesnifatı
Uşaqlığın poliplerinin fesadları
Uşaqlığın polipi 3 komponentden ibaretdir: endometrial vezi, endometrial stroma ve merkezi damar kanalı. Polip xaricden epitel qatı ile örtülü olur. Ayaqcıqda ise fibroz stroma ve qalın divarlı damarlar ayırd


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 847