canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın subinvolyusiyası

Uşaqlığın subinvolyusiyası – doğuşdan sonrakı ağırlaşma olub, uşaqlığın normal ölçülerinin berpasının lengimesi ile xarakterize edilir. Patologiya gur, qonur rengli qanlı ifrazat, subfebrilitet, emizdirme zamanı xarakterik tutmaşekilli ağrıların olmaması ile tezahür edir. Ağırlaşma ginekoloji baxış, ultrases müayineler (uşaqlığın USM, üçölçülü exoqrafiya) vasitesile müeyyen olunur. Müalice kompleks şeklinde aparılır: hormonal preparatlar – miometriumun yığılmasının stimulyatorları, antibiotikler ve ya viruseleyhine preparatlar teyin edilir. İnvolyusiyanın stimulyasiyası üçün uşaqlıq boşluğundan qan laxtaları xaric olunur, ginekoloji masaj tetbiq edilir.

Uşaqlığın subinvolyusiyası barede ümumi melumat
«Subinvolyusiya» termininde «sub» şekilçisi doğuşdan sonra uşaqlığın natamam ve ya hissevi involyusiyasını (berpasını) ifade edir. Patologiya doğuşdan sonra tez-tez rast gelinen ağırlaşmalardan olub, zahıların 1-2%-de qeyde alınır, doğuşdan sonrakı bütün patologiyalar arasında onun payı 30-50% teşkil edir. Bu ağırlaşmanın nozoloji vahid hesab olunması barede elmi müzakireler davam edir. Ekser mütexessisler onu doğuşdan sonrakı infeksion xestelikler qrupuna – endometritin ilk tezahürlerine aid edir. Diger nöqteyi nezerden subinvolyusiya müsteqil xestelik olub, bakterial ve ya virus infeksiyaları terefinden töredilir ve demek olar ki, bütün hallarda endometrite getirib çıxarır.

Uşaqlığın subinvolyusiyasının sebebleri
Uşaqlığın subinvolyusiyasının sebebleri
Mamalıqda patologiyanın ümumqebuledilmiş birbaşa sebebi bakterial ve ya virus menşeli iltihab sayılır. Lakin iltihab her zaman involyusiya ile neticelenmir, bu sebebden patologiyaya tekan veren bir sıra amiller ayırd edilmişdir. Onların tesiri müxtelif qadınlarda ferqli olur, bu da deqiq korrelyasiyanın müeyyen edilmesini çetinleşdirir. Uşaqlığın subinvolyusiyasının inkişafına sebeb olan veziyyetler aşağıdakılardır:


Cift ve döl qişası qalıqlarının lengimesi. Subinvolyusiya zamanı bütün zahıların uşaqlıq


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 843