canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlığın zedelenmesi

Uşaqlığın zedelenmesi – mexaniki, kimyevi, termiki, şüa ve diger amillerin tesirinden uşaqlıq boynu ve cisminin toxumalarının anatomik tamlığının pozulmasıdır. Adeten uşaqlığın zedelenmesi qanaxmalar, qarnın aşağı hissesinde ağrılarla müşayiet olunur; fistulaların formalaşması mümkündür. Gelecekde bele zedelenmeler düşükler ve ya sonsuzluğa sebeb ola biler. Uşaqlığın zedelenmesi ginekoloji baxış, servikoskopiya, histeroskopiya, USM, diaqnostik laparoskopiya vasitesile aşkarlanır. Müalice taktikası (konservativ ve ya cerrahi) zedeleyici amilin növü ve travmanın xarakterinden asılıdır.

Uşaqlığın zedelenmesi barede ümumi melumat
Uşaqlığın zedelenmesi – anatomik qüsurların yaranmasına ve orqanın funksiyasının pozulmasına sebeb olan müxtelif travmalardır. Ekser hallarda tibbi müdaxileler ve doğuşlar zamanı baş verir. Uşaqlığın zedelenmelerine ezilme, cırılma, perforasiya, fistulalar, şüa, kimyevi ve termiki travmalar aiddir. Uşaqlığın zedelenmesi zamanı tecili tibbi yardımın gösterilmesi teleb olunur, çünki bele hallar qanaxma, ağrı şoku, infeksiyalaşma ile müşayiet edilir ve gelecekde reproduktiv funksiyanın ciddi pozğunluqlarına getirib çıxara biler. Doğuş travmaları özünemexsus yaranma sebebleri ve xüsusiyyetlere malik olduğundan ayrıca meqalede tesvir edilmişdir. Uşaqlıqdaxili manipulyasiyalar, emeliyyatlar ve ya cinsi akt zamanı daxili cinsiyyet orqanlarının travmaları ginekoloji stasionarda hospitalizasiya hallarının texminen 0,5%-ni teşkil edir.

Uşaqlığın zedelenmesinin sebebleri
Uşaqlığın zedelenmesinin sebebleri
Uşaqlıq cisminin ve ya boynunun cırılmaları çox zaman doğuş prosesinde baş verir, lakin onların süni abort ve ya diaqnostik qaşınma zamanı da yaranması mümkündür. Doğuş travmaları adeten iri dölün doğulması, süretli doğuşlar, uşaqlıq boynunun çapıq deformasiyası ve ya rigidliyi, doğuş prosesinde mamalıq vesaitlerinin (mamalıq maşalarının qoyulması, dölün vakuum-ekstraksiyası ve dölparçalayıcı emeliyyatların aparılması ve s.) istifadesi ile


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 850