canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq artımlarının iltihabı

Uşaqlıq artımlarının iltihabı – yumurtalıq ve uşaqlıq borularında geden iltihabi prosesdir. Patologiyanın sebebi uşaqlıq artımlarına daxil olan bakteriya ve viruslardır. Xesteliyin esas tekanverici amili yerli ve ümumi immunitetin zeiflemesi ile neticelenen soyuqlamadır. Uşaqlıq artımlarının iltihabı müxtelif simptomatika ile tezahür edir: qarnın aşağı hissesinde dartıcı ağrılar ve az miqdarda ifrazatdan tutmuş aybaşı siklinin pozğunluqları ile müşayiet olunan keskin iltihabı prosese kimi. Bu sebebden düzgün diaqnoz qoymaq meqsedile laborator, differensial ve instrumental üsulları birleşdiren herterefli diaqnostika aparılır. Müalicenin esas merhelesini spesifik etiotrop terapiya teşkil edir, remissiya dövründe ise profilaktik tedbirlerin aparılmasına üstünlük verilir.

Uşaqlıq artımlarının iltihabı barede ümumi melumat
Uşaqlıq artımlarının iltihabı bir ve ya ikiterefli ola biler. Tibb mütexessisleri xesteliyin son zamanlar daha geniş yayılmasını qeyd edirler. Pasiyentler arasında cavan qadınlar ve yaşı 30-dan az olan qızlara daha çox rast gelinir, onlar hem de risk qrupunu teşkil edirler. Bu ilk növbede cinsi azadlıq, cinsi partnyorların tez-tez deyişdirilmesi, cinsi infeksiyalar ile yoluxma riskini azaldan baryer kontraseptivleri evez eden KOK-un istifadesi ile elaqedardır.

Tibb edebiyyatında xesteliyin diger adları – adneksit, salpinqooforit (2 terminin birleşmesinden yaranan: «salpingit» – fallop borularının iltihabı, «ooforit»-yumurtalıqların iltihabı) da qeyd olunur. Adneksitin silinmiş, gizli formaları daha ağır fesadlarla – uşaqlıqdan kenar hamilelik, düşük halları, sonsuzluqla neticelenir. Tecrübeli ginekoloq ve elmi ekspertlerin fikrince uşaqlıq artımlarının iltihabı müasir ginekologiyanın aktual problemlerinden sayılır ve xüsusi diqqet teleb edir. Xesteliyin müaliceye çetin teleb olan ağırlaşmalarının qarşısını almaq üçün her bir qadın müntezem olaraq ginekoloq müayinesinden keçmelı ve narahatçılıqlarını bildirmelidir.


Uşaqlıq artımlarının


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 66