canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq boynu hamileliyi

Uşaqlıq boynu hamileliyi – distal ektopik hamileliyin bir forması olub, döl yumurtasının implantasiya ve inkişafının uşaqlıq boynu kanalında baş vermesi ile xarakterize olunur. Müxtelif ifade derecesine malik (az miqdarda ifrazatlardan keskin qanitirmelere qeder) qanaxmalarla tezahür edir. Letal hemorragik ve septiki ağırlaşmalarla müşayiet olunduğundan tehlükeli veziyyet sayılır. Uşaqlıq boynu hamileliyinin diaqnostikası vaginal ve ultrases müayineler, diaqnostik qaşımaların kömeyile aparılır. Orqanqoruyucu müdaxilelerin tetbiqi mümkün olmadıqda uşaqlığın ekstirpasiyası heyata keçirilir.

Uşaqlıq boynu hamileliyi barede ümumi melumat
Uşaqlıqdan kenar hamilelik distal (uşaqlıq boynu ve uşaqlıq boynu-boğaz) ve proksimal (boru, qarın boşluğu, yumurtalıq) formalara ayrılır. Uşaqlıqdan kenar hamileliyin müxtelif variantları arasında distal formaya çox nadir hallarda (0,3-0,4%) rast gelinir. Heqiqi uşaqlıq boynu hamileliyinde döl uşaqlıq boynu kanalında, uşaqlıq boynu –boğaz lokalizasiyasında ise boğaz nahiyesinde implantasiya olunur. Uşaqlıq boynu hamileliyi qadının heyatı üçün tehlüke daşıyır: 75-85% hallarda ölüme profuz daxili qanaxmalar, bezen ise septiki ağırlaşmalar sebeb olur.

Uşaqlıq boynu hamileliyinin sebebleri
Uşaqlıq boynu hamileliyinin sebebleri
Uşaqlıq boynu hamileliyinin yaranamsı endometriumun natamamlığı ve ya trofoblastın kifayet qeder yetkin olmaması ile elaqedar mayalanmış yumurtahüceyrenin uşaqlıq cisminde implantasiyasının çetinleşmesi ve ya mümkünsüzlüyü ile elaqedardır. Keçmiş doğuşların ağırlaşmış gedişi, çoxsaylı abort, diaqnostika qaşınma, endometrit, uşaqlıqda aparılan emeliyyatlar, istmiko-servikal çatışmazlıq sebebinden miometriumun deyişmesi uşaqlıq boynu lokalizasiyalı hamileliye şerait yaradır. Aşerman sindromu, uşaqlığın mioması, ekstrakorporal mayalanmanın tetbiqi uşaqlıq boynu hamileliyinin yaranma ehtimalı daha da artırır.


Hemçinin tam formalaşmamış trofoblast döl yumurtasının uşaqlıq cisminde implantasiyasına mane olan


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 698