canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq boynunun çapıq deformasiyası

Uşaqlıq boynunun çapıq deformasiyası (UBÇD) — uşaqlıq boynunun anatomik formasının postravmatik ve ya anadangelme pozulması olub, servikal kanal çatışmazlığı ile xarakterize edilir. Ekser hallarda klinik simptomatika zeif ifade olunur. Patologiya uşaqlıq boynunun selikli ifrazatı, dispareuniya, çanaq ağrıları, aybaşının müddetinin uzanması ile tezahür edir. Diaqnozun qoyulması zamanı anamnestik melumatlar, vaginal güzgülerle müayine, kolposkopiya, sitomorfoloji ve laborator müayinelerin neticeleri nezere alınır. Müalice meqsedile cerrahi üsullardan: ablasiya, traxeloplastika, konizasiya, dairevi tikişin qoyulması.

Uşaqlıq boynunun çapıq deformasiyası barede ümumi melumat
Ginekologiya sahesinde aparılan müxtelif tedqiqatların neticelerine esasen uşaqlıq boynunun anadangelme ve posttravmatik xarakterli çapıqlı deyişikliklerinin tezliyi 15,3-54,9% teşkil edir, reproduktiv dövrde olan qadınlar arasında bu gösterici 70%-e çata biler. Xestelik ilk doğuşu 30 yaşdan sonraya tesadüf eden pasiyentlerde daha çox aşkarlanır. Servisitin rast gelindiyi qadınlarda normal epitelin çapıq toxuması ile evezlenme ehtimalı yüksek olur. UBÇD-nin profilaktika, erken diaqnostika ve müalicesinin aktuallığı xesteliyin sonsuzluq, iltihabi ve onkoloji proseslerin inkişaf riskini ehemiyyetli derecede yükseltmesi ile izah olunur.

Uşaqlıq boynunun çapıq deformasiyasının sebebleri
Uşaqlıq boynunun normal anatomik quruluşunu pozan çapıqların formalaşması adeten epitel, etraf ezeleler ve birleşdirici toxumanın zedelenmesine sebeb olan bir sıra proses ve müdaxilelerle elaqedar baş verir. Çapıqlı deformasiyanın en geniş yayılmış sebebleri aşağıdakılardır:


Patoloji doğuş. Servikal kanalın kifayet qeder açılmaması ile geden süretli doğuşlar, mamalıq maşalarının qoyulması, dölün iri olması ve ya onun qeyri-düzgün veziyyeti zamanı uşaqlıq boynunun cırılmaları baş verir. 30 yaşdan sonra ana olan qadınlarda bu zedelenmelerin ehtimalı 2 defe artır.
İnvaziv manipulyasiyalar. Abortlar, uşaqlıq


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 559