canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorası

Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorası – uşaqlıq boynunun selikli qişasının ve qonşu toxumaların doğuşdan sonrakı cırılmalar ve ya yaraların yerinde yaranan mehdud xarakterli qüsurudur. Uşaqlığın doğuşdan sonrakı xorasının gedişi yerli infeksion-iltihabi reaksiyalar, subfebrilitet, kolpit, vulvit elametleri ile xarakterize olunur. Diaqnostika ginekoloji baxış, kolposkopiya, yaxmanın müayinesine esaslanır. Uşaqlıq boynunun xoralı qüsurunun müalicesi yerli üsullarla- hipertonik mehlul, fermentler, antibakterial melhemli salfetlerin qoyulması ile aparılır.

Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorası barede ümumi melumat
Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorası doğuş prosesi ve doğuş yollarının infeksiyalaşmasından birbaşa asılıdır. Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorası doğuşdan sonrakı infeksiyaların mehdud formalarına aid olub, süretli, uzunmüddetli ve ya cerrahi doğuşlar zamanı uşaqlıq boynunun zedelenmesi fonunda inkişaf edir.

Uşaqlıq boynunun daxili cırılmaları ekser hallarda doğuşun birinci dövrünün sonunda uşaqlıq boynunun natamam açılması zamanı yaranaraq, infeksiya üçün giriş qapısı rolunu oynayır. Servikal kanalın selikli qişasının çat ve ya cırılmalarının infeksiyalaşması neticesinde uşaqlıq boynunun xorası formalaşa biler. Onun sethinde toxumaların nekrozu baş verir, irinli erp emele gelir, qonşu toxumaların ödem ve hiperemiyası inkişaf edir.


Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorası doğuş keçiren qadının orqanizminde vahid infeksion prosesin inkişaf merhelesi hesab olunur. Bu zaman infeksiya uşaqlığın hüdudları daxilinde yerleşir, lakin geniş zedelenmeler ve düzgün aparılmayan müalice zamanı ağırlaşmalarla, hetta generalizeolunmuş septiki forma ile neticelene biler. Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorasının sağalma prosesleri çox zaman pozulur ve ya leng gedir, bu da iltihabın xronizasiyasına getirib çıxarır.

Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorasının sebebleri
Uşaqlıq boynunun doğuşdan sonrakı xorasının sebebleri
Uşaqlıq boynunun


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 696