canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq boynunun displaziyası

Uşaqlıq boynunun displaziyası – xerçengönü xesteliklere aid olub, epitel toxumasının uşaqlıq yolu hissesinin atipik deyişiklikleri ile xarakterize edilir. İlkin merhelelerde uşaqlıq boynunun displaziyası geridönen xestelik hesab olunur, bu sebebden onun vaxtında aşkar olunması ve aradan qaldırılması onkoloji riskin profilaktikasının etibarlı üsulu sayılır. Toxumaların mexaniki zedelenmesi neticesinde yaranan eroziyadan ferqli olaraq, displaziya zamanı zedelenmeler uşaqlıq boynunu örten toxumaların hüceyre strukturlarını ehate edir. Uşaqlıq boynunun displaziyası adeten 25-35 yaşlı qadınlarda aşkarlanır. Her 1000 qadından 1,5 –de bu xesteliye rast gelinir. Nezere çarpan klinik elametler müşahide olunmadıqda diaqnostika zamanı instrumental, klinik ve laborator üsullar ön plana çekilir.

Uşaqlıq boynunun displaziyası barede ümumi melumat
Toxumaların mexaniki zedelenmesi neticesinde yaranan eroziyadan ferqli olaraq, displaziya zamanı zedelenmeler uşaqlıq boynunu örten toxumaların hüceyre strukturlarını ehate edir. Uşaqlıq boynunun displaziyası adeten 25-35 yaşlı qadınlarda aşkarlanır. Her 1000 qadından 1,5 –de bu xesteliye rast gelinir. Uşaqlıq yolunun displaziyası zamanı baş veren patoloji prosesleri analiz etmek üçün onun anatomo-fizioloji quruluşunu bilmek lazımdır.

Uşaqlıq boynunun displaziyasının növleri
Uşaqlıq boynunun displaziyasının növleri
Uşaqlıq boynu uşaqlığın qısa, dar, silindrik şöbesi olub, bir hissesi qarın boşluğunda yerleşir, diger hissesi ise uşaqlıq yolu ile (müvafiq olaraq uşaqlıqyolu ve uşaqlıq hisseleri) birleşir. Uşaqlıq boynunun uşaqlıq yolu hissesi ginekoloji baxış zamanı vaginal güzgüler vasitesile müayine olunur. Daxilde uşaqlıq boynu boyunca 1-1,5 sm uzunluqda, bir ucu (xarici esnek) uşaqlıq yoluna, digeri ise (daxili esnek) uşaqlıq boşluğuna açılaraq, onları birleşdiren dar servikal kanal (boyun kanalı) yerleşir.


Servikal kanal daxilden silindrik epitel hüceyreleri ile örtülü olub, selik hasil eden uşaqlıq boynu vezilerinden


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 473