canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq boynunun hipertrofiyası

Uşaqlıq boynunun hipertrofiyası – birleşdirici toxumadan teşkil olunan stromanın heddinden artıq inkişafı ile elaqedar uşaqlıq boynunun vaginal hissesinin hecminin artmasıdır. Bu proses hüceyrelerin kemiyyet ve struktur deyişiklikleri ile müşayiet olunmur. Uşaqlıq boynunun hipertrofiyası qarnın aşağı hissesinde vaxtaşırı baş veren ağrılar, cinsi elaqenin ağrılı olması, polimenoreya, leykorreya, cinsiyyet orqanlarının sallanması hissi, sonsuzluqla özünü büruze verir. Diaqnoz kolposkopiya, hormonal müayineler, kiçik çanaq orqanlarının USM müayinesi, servikometriyanın neticelerine esasen qoyulur. Uşaqlıq boynunun hipertrofiyasının müalicesinde diatermokoaqulyasiya, elektroekssiziya, kriodestruksiya, uşaqlıq boynunun amputasiyası, rekonstruktiv plastikadan istifade olunur.

Uşaqlıq boynunun hipertrofiyası barede ümumi melumat
Uşaqlıq boynunun hipertrofiyası – uşaqlıq boynunun divarlarının qalınlaşması ve onun elonqasiyası (uzanması) hesabına ölçülerinin deyişmesidir. Hipertrofiya uşaqlıq boynunun uşaqlıq yolu hissesinin bir ve ya her iki dodağını ehate ede bilir. Yüngül dereceli hipertrofiya zamanı uşaqlıq boynunun ancaq ön hissesinin uzanması mümkündür, bu sahe öne çıxaraq arxa dodağı örtmüş olur. Hipertrofiya kifayet qeder inkişaf etdikde uşaqlıq boynunun xarici esneyi cinsi yarıqdan qabarır. Uşaqlıq boynunun hipertrofiyası uşaqlığın normal veziyyeti ile yanaşı, onun dib hissesinin enmesi zamanı da müşahide oluna bilir. Bu hal hamileliyin baş tutmasına birbaşa tesir göstermir, lakin bilavasite diger ginekoloji patologiyanın tezahürü olaraq, fertillik qabiliyyetini azalda ve hestasiya dövründe ağırlaşmaların yaranma ehtimalını artıra bilir.

Uşaqlıq boynunun hipertrofiyasının sebebleri
Uşaqlıq boynunun hipertrofiyasının sebebleri
Uşaqlıq boynunun hipertrofiyası müxtelif patoloji proseslerin neticesinde yaranır. Bezi hallarda patologiya irsi meyllik ve daxili cinsiyyet orqanlarının anatomik xüsusiyyetleri ile elaqedar inkişaf edir. Çox zaman uşaqlıq boynunun


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 643