canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçengi

Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçengi – müxtelif dereceli atipiyalı yastı epitel hüceyrelerinden formalaşan bedxasseli neoplaziyadır. Patologiya «lal» gedişe malik ola biler. Klinik ifade olunmuş formalar qanlı ifrazat, leykorreya, gecikmiş onkoprosesler ise çanaq nahiyesinde ağrılar, sidik kisesi ve düz bağırsağın funksional pozğunluqları ile xarakterize olunur. Diaqnoz vaginal müayine, PAP-test, kolposkopiya, biopsiya, qanda SCC onkomarkerin seviyyesinin teyinine esasen qoyulur. Yastı hüceyreli UBX-nin müalice üsulları: cerrahi müdaxile (uşaqlıq boynunun konizasiyası, traxelektomiya, histerektomiya), kimya-şüa terapiyası.

Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçengi barede ümumi melumat
Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçengi – uşaqlıq boynunun vaginal hissesini örten çoxqatlı yastı epitelden yaranan servikal xerçengin bir formasıdır. İnvaziv UBX-nin strukturunda bu histoloji tip 70-80%, uşaqlıq boynunun adenokarsinoması -10-20%, aşağı differensiasiyalı xerçeng-10%, uşaqlıq boynunun diger bedxasseli şişleri ise texminen 1% teşkil edir. Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçenginin maksimal yayılma tezliyi 40-60 yaş arasında qeyd olunur. «Lal» gedişin uzunmüddetli olması ile elaqedar 35% hallarda uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçengi gecikmiş merhelelerde aşkarlanır, bu da proqnoza ve xesteliyin sonluğuna neqativ tesir edir. UBX ile bağlı profilaktik strategiyanın hazırlanması ve qadınlar arasında kütlevi skrininqin aparılması praktik ginekologiya ve onkologiyanın prioritet meselelerinden sayılır.

Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçenginin sebebleri
Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçenginin sebebleri
Uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli xerçenginin etiologiyası müeyyen edilmemişdir. Hazırkı dövrde yalnız çoxqatlı yastı epitelin maliqnizasiyasına sebeb olan amiller ayırd olunmuşdur. Onlar arasında insan papilloma virusu (HPV), xüsusen 16 ve 18-ci tipler, bezen ise 31 ve 33-ci tipler başlıca yer tutur. Ekser hallarda uşaqlıq boynunun yastı hüceyreli


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7498 / 972