canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq menşeli sonsuzluq

Uşaqlıq menşeli sonsuzluq – reproduktiv yaşda olan qadınlarda uşaqlığın patologiyası ile elaqedar arzuolunan hamileliyin baş tutmamasıdır. Uşaqlıq menşeli sonsuzluğa submikoz miomalar, uşaqlıqdaxili sinexiyalar, uşaqlığın quruluş anomaliyaları, adenomioz, endometriumun polipleri ve s. sebeb ola biler. Bu ve ya diger uşaqlıq anomaliyası kiçik çanaq orqanlarının USM, histeroskopiya, diaqnostik qaşınma, histerosalpinqoqrafiya vasitesile tesdiq olunur. Uşaqlıq menşeli sonzuluğun müalicesi aşkar olunan deyişikliklerin xarakterinden asılıdır; cerrahi üsullardan (miomektomiya, poliplerin xaric edilmesi, sinexiyaların kesilmesi, metroplastika ve s.), siklik estrogen-gestagen terapiyadan ibaret ola biler.

Uşaqlıq menşeli sonsuzluq barede ümumi melumat
Uşaqlıq menşeli sonsuzluq – qadın sonsuzluğunun forması olub, uşaqlığın anadangelme anomaliyaları ve ya qazanılmış xestelikleri neticesinde yaranır. Ginekologiyada sonsuzluğun sebebi hesab olunan uşaqlıq amili 1 il erzinde kontrasepsiyadan istifade etmeden müntezem cinsi elaqe zamanı mayalanmaya qadir olmayan qadınların 15%-de aşkarlanır. Diger hallarda endokrin (35%), boru/boru-peritoneal (30%), immunoloji (5%), uşaqlıq boynu (5%), psixogen menşeli (3%) ve ya idiopatik sonsuzluq qeyd olunur. Belelikle, qadın sonsuzluğunun sebebleri arasında uşaqlıq amili 3-cü yeri tutur. Sonsuzluğun uşaqlıq formasının daxilinde müxtelif sebeblerden yaranan ve mayalanma, hemçinin hamilelik imkanlarının ferqli proqnozları ile seçilen çoxsaylı variantlar ayırd edilir.

Uşaqlıq menşeli sonsuzluğun sebebleri
Uşaqlıq menşeli sonsuzluğun sebebleri
Uşaqlıq amili ile elaqedar fertilliyin pozulmasının sebebleri anadangelme ve qazanılmış olur; buna müvafiq olaraq ilkin ve ya ikincili sonsuzluq aşkarlanır. Anadangelme sebeblere uşaqlığın inkişaf anomaliyaları: Rokitanski-Küster sindromu, uşaqlığın atreziyası, ikileşmesi, formasını deyişmesi (yeherebenzer, ikibuynuzlu), uşaqlıqdaxili arakesmenin olması aiddir. Bir sıra hallarda uşaqlıq menşeli


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7500 / 972