canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanması

Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanması – daxili cinsiyyet üzvlerinin hissevi ve ya tam şekilde cinsi yarıqdan xarice çıxması ile xarakterize olunur. Uşaqlığın sallanması zamanı oma nahiyesinde tezyiq, cinsi yarıqda yad cisim hiss olunur, sidik ifrazı ve defekasiya aktı pozulur, cinsi elaqe zamanı ağrı, yerime zamanı diskomfort yaranır. Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanması ginekoloji müayine zamanı aşkar edilir. Uşaqlığın sallanmasının müalicesi prolapsın derecesi ve xestenin yaşı nezere alınmaqla cerrahi yolla aparılır. Cerrahi müaliceye eks-gösteriş olduqda uşaqlıq helqesinden (vaginal pessary) istifade etmek meslehet görülür.

Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanması barede ümumi melumat
Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanması çanaq dibinin – bağ aparatının funksiyasının zeiflemesi neticesinde yaranan yırtıq qabarı sayılır. Ginekologiya sahesinde aparılan müxtelif tedqiqatların neticelerine esasen cinsiyyet orqanlarının prolapsı ginekoloji patologiyaların texminen 30%-ni teşkil edir. Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanması nadir hallarda izoleolunmuş şekilde inkişaf edir: çanaq orqanlarının bağ aparatının anatomik yaxınlığı ve ümumiliyi cinsiyyet orqanlarının sallanmasının sidik kisesi (sistosele) ve düz bağırsağın yerdeyişmesi (rektosele) ile neticelenmesine sebeb olur.

Uşaqlığın sallanmasının 2 forması qeyd edilir: ancaq uşaqlıq boynunun xarice yerdeyişmesi ile xarakterize olunan hissevi (natamam) sallanma ve uşaqlığın bütovlükle cinsi delikden çıxması ile müşahide olunan tam prolaps. Uşaqlıq sallanması zamanı uşaqlıq boynunun elonqasiyasi (uzanma) baş verir. Adeten uşaqlığın sallanmasına onun enmesi – orqanın çanaq boşluğu hüdudlarında normal anatomik seviyyeden aşağıya doğru yerdeyişmesi sebeb olur. Uşaqlıq yolunun sallanması üçün cinsi delikden onun ön, arxa ve yuxarı divarının görünmesi xarakterikdir.


Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanmasının sebebleri
Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanmasının sebebleri
Uşaqlıq ve uşaqlıq yolunun sallanmasının


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7498 / 972