canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq yolundan ağ axıntı

Uşaqlıq yolundan ağ axıntı — cinsi yarıqdan külli miqdarda ağ rengli, qatı konsistensiyalı ifrazatın xaric olmasıdır. Bir sıra hallarda axıntı turş iyli olur. Bu elamet ekseren aralıqda diskomfort ve intensiv qaşınma, elece de cinsi akt zamanı ağrı ile müşayiet olunur. Uşaqlıq yolundan ağ axıntı hem fizioloji amillerle, hem de vaginal kandidoz ve disbiozla bağlı ola biler. Sebebi üze çıxarmaq üçün ginekoloji kresloda baxış, çanaq orqanlarının USM, laborator analizler lazım gelir. Axıntını töreden esas xestelik aradan qaldırıldıqda bu narahatlıq da keçib gedir.

Uşaqlıq yolundan ağ axıntının sebebleri
Diaqnostikası
Müalicesi
Uşaqlıq yolundan ağ axıntının sebebleri
Fizioloji faktorlar
Uşaqlıq yolundan ağ axıntının sebebleri
Normada uşaqlıq yolunun dehlizinde ve uşaqlıq boynunda yerleşen veziler az miqdarda, spesifik iysiz, şeffaf selik ifraz edirler. Cinsi hormonların tesirinden seliyin rengi ve konsistensiyası deyişir – axıntı süd renginde ve dartılan olur. Bele hallar daimi xarakter aldıqda ve yaxud ağ axıntı xoşagelmez qoxulu olduqda ginekoloqa müraciet etmek lazımdır. Umümilikde uşaqlıq yolundan ağ axıntının en çox yayılmış tebii sebebleri aşağıdakılardır:

Aybaşı siklinin ikinci yarısı. Aybaşıdan bir neçe gün evvel yapışqana benzer, qatı, iysiz, açıq süd rengli azacıq axıntı müşahide olunur.
Cinsi akt. Cinsi hezz zamanı çoxlu miqdarda dartılan, ağ selik ifraz olunur. Onun özünemexsus iyi olur.
Hamilelik. 12-13-cü hefteden sonra reproduktiv orqanların selikli qişasında deyişiklikler baş verir, epitel toxuması yenilenir. Bununla elaqedar ağ ifrazatlar yaranır. Turş qoxu patoloji sebeblere işare edir.
Vaginal kandidoz
Uşaqlıq yolundan ağ axıntı nedir?
Uşaqlıq yolunun kandidozunda bol miqdarda, qeyri-hemcins konsistensiyalı, turş iyli selik nezere çarpır. İfrazatlar xarici görünüşce kesmiyi xatırladır. Cinsi elaqe ve su prosedurlarından sonra axıntının miqdarı artır.


Xroniki kandidozda pasiyentler aybaşıdan texminen 1 hefte evvel kiçik


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7498 / 975