canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq yolundan irinli axıntı

Uşaqlıq yolundan irinli axıntı zamanı diaqnostika
Xoşagelmez iyli vaginal axıntı ile rastlaşdıqda mütleq ginekoloqa müraciet edilmelidir. Bele hallarda cinsiyyet orqanlarının fiziki ve instrumental müayinesi, müxtelif laborator üsullar aparılır. Onların kömeyile ifrazatın sebebi aydınlaşdırılır. Diaqnostika prosesinde esasen aşağıdakı üsullardan istifade olunur:

Ginekoloji baxış. Vaginal güzgülerle uşaqlıq yolunun divarlarına baxarken qatı irin yığıntısı, selikli qişada şişkinlik ve hiperemiya aşkarlanır.
Ultrases müayinesi. Kiçik çanaq orqanlarının USM irinli axıntının sebebini üze çıxarmağa imkan verir. Standart ve yaxud transvaginal sonoqrafiya zamanı cinsiyyet orqanlarının veziyyeti qiymetlendirilir, uşaqlıq boşluğundan hipoexogen maye izlenilir, iltihabi proseslerin elametleri müşahide olunur.
Endoskopik üsullar. Qan qarışıqlı irinli ifrazatların menbeyini müeyyen etmek üçün kolposkopiya aparılır. Onun vasitesile uşaqlıq boynu ve servikal kanal müayine edilir. Bu yolla eroziv deyişiklikler, atipik toxuma saheleri aşkar olunur.
Bakterioloji üsullar. Ginekoloji infeksiyanın töredicisini teyin etmek meqsedile uşaqlıq yolundan yaxma götürülür. İlk növbede onun mikroskopiyası, sonra ise qidalı mühite ekilmesi heyata keçirilir. Müasir üsullar – İFA, PZR irinli axıntının sebebini müeyyen eden ekspress diaqnostika sayılır.
İltihabın laborator elametlerini aşkarlamaq üçün qanın ümumi ve biokimyebi analizi vacibdir. Seroloji reaksiyalarla keskin iyli, irinli ifrazatların etioloji faktoru tesdiqlenir. Diger çanaq orqanlarının xesteliklerini inkar etmek üçün KT ve yaxud MRT icra edilir.

Uşaqlıq yolundan irinli axıntı zamanı müalice
Diaqnoz qoyulana qeder yardım
Uşaqlıq yolundan irinli ifrazatın axması cinsiyyet sisteminin ciddi xesteliklerinden xeber veren elametdir. Bele veziyyetlerde mümkün qeder tez ginekoloqa müraciet olunmalıdır. Ev şeraitinde özünü müalice prosesin diger çanaq orqanlarına ve yaxud peritona yayılmasına getirib çıxara biler.


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7499 / 972