canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq yolunun quruluğu

Uşaqlıq yolunun quruluğu – hormonal ve qeyri-hormonal amillerin tesirinden orqanın selikli qişasının nazilmesine sebeb olan patoloji veziyyetdir. Vaginal ifrazatların azalması, uşaqlıq yolu ve vulva nahiyesinde diskomfort, qaşınma ve göyneme hissi, dispareuniya ve cinsi aktdan sonra qan qarışıqlı axıntılarla tezahür edir. Diaqnoz ginekoloji baxış, genişlenmiş kolposkopiya, kolpositoloji, bakterioloji, hormonal müayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Müalice kompleks şeklinde aparılır: evezedici hormonoterapiya, antibakterial ve iltihabeleyhine vasitelerin teyini.

Uşaqlıq yolunun quruluğu barede ümumi melumat
Ekser hallarda uşaqlıq yolunun quruluğu klimakterik dövrde olan qadınlarda müşahide edilir. Çoxsaylı tedqiqatların neticelerine esasen bu patoloji veziyyet menopauzanın başlanmasından 5-6 il sonra her 2-ci, axırıncı aybaşıdan 15 il sonra ise müayine olunan qadınların 70-80%-de aşkarlanır. Ginekologiya sahesinin mütexessislerinin fikrince estrogen çatışmazlığı zamanı evezedici hormonoterapiya aparılmadıqda demek olar ki, bütün qadınlarda uşaqlıq yolunun selikli qişasında atrofik prosesler baş verir. Son illerde xesteliyin cavanlaşma tendensiyası qeyd olunur, bu da erken klimaksın tezliyinin ve radikal ginekoloji emeliyyatların sayının artması ile elaqedardır.

Uşaqlıq yolunun quruluğunun sebebleri
Uşaqlıq yolunun epitel qatının atrofik deyişikliklerinin esas sebebi daimi ve ya müveqqeti hipoestrogenemiyadır. Uşaqlıq yolunun selikli qişasının quruluğuna getirib çıxaran amiller aşağıdakılardır:


Yaşla elaqedar estrogenlerin sekresiyasının azalması. Atrofik vaginit postmenopauza dövrünün en geniş yayılmış qadın xesteliklerinden biridir.
Radikal ginekoloji emeliyyatlar. Qadın cinsi hormonlarının çatışmazlığı yumurtalıqların ve ya uşaqlığın artımlarla birge xaric edilmesinden sonra yaranır.
Şüa terapiyası. Yumurtalıqların endokrin funksiyasının zeiflemesi ve ya itirilmesi, epitelin regenerasiyasının pozulması onkopatologiyaların müalicesi zamanı


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 938