canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulması

Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulması – ciftin üzvi ve funksional pozğunluqları ile elaqedar hamilelik dövründe inkişaf eden simptomokompleksdir. Ana orqanizminde patologiyanın klinik elametleri müşahide olunmaya biler. Mamalıq patologiyası fonunda dölün ürek yığılmalarının tezleşmesi ve ya azalması, aktivliyinin zeiflemesi ile tezahür eden hipoksiya yaranır. Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulmasının diaqnostikası USM, KTQ ve dopplerometriya vasitesile heyata keçirilir. Müalice stasionar şeraitde konservativ yolla-cift damarlarında hemodinamikanı yaxşılaşdıran preparatlardan istifade etmekle aparılır.

Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulması barede ümumi melumat
Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulması – mamalıq patologiyası olub, «ana-cift-döl» sisteminde hemodinamik pozğunluqlar neticesinde yaranır. Bu anomaliya texminen 4% hamilelerde qeyd olunur. 25% hallarda ananın ekstragenital xestelikleri fonunda inkişaf edir. Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulması ana ve dölün sağlamlığı üçün tehlüke daşıyır: dölün kifayet qeder qidalı maddelerle temin olunmaması betndaxili inkişafın lengimesine, hipoksiyaya, hetta uşağın ölümüne de sebeb ola biler.

Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulmasının tehlükeliyi onun ağırlıq derecesinden ve müddetinden asılıdır. Döle qidalı maddeler ne qeder az daxil olarsa, patoloji halların formalaşma ehtimalı bir o qeder yüksek olur. Statistik melumatlara esasen bu patologiyaya meruz qalan yenidoğulmuşların texminen 85%-i müxtelif dereceli hipoksiya elametleri ve ya anadangelme pozğunluqlarla doğulur. Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulması hamileliyin istenilen merhelesinde yarana biler, lakin ekser hallarda patologiya II-III trimestrde aşkar olunur. Hestasiyanın 16-cı heftesine qeder yaranan hemodinamik pozğunluq çox zaman özbaşına (spontan) düşüklerle neticelenir.


Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulmasının sebebleri
Uşaqlıq-plasentar qan dövranının pozulmasının sebebleri
Uşaqlıq-plasentar qan dövranının


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 938