canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşaqlıqdaxili sinexiyalar (Aşerman sindromu)

Uşaqlıqdaxili sinexiyalar (Aşerman sindromu) – uşaqlıq boşluğunun tam ve ya hissevi obliterasiyasına sebeb olan uşaqlıqdaxili bitişmelerdir. Bu patologiya zamanı hipomenstrual sindrom ve ya amenoreya, alqodismenoreya, reproduktiv funksiyanın pozulması (hamileliyin pozulması, sonsuzluq), bezi hallarda hematometra müşahide olunur. Aşerman sindromunun diaqnozu USM, histeroskopiya, US-histerosalpinqoskopiya, hormonal sınaqlar vasitesile tesdiqlenir. Müalice sinexiyaların histeroskopik kesilmesi, siklik hormonoterapiyanın aparılmasından ibaretdir. Hamilelikle bağlı proqnoz uşaqlıqdaxili sinexiyaların ağırlıq derecesi ve yayılmasından asılıdır.

Uşaqlıqdaxili sinexiyalar (Aşerman sindromu) barede ümumi melumat
Uşaqlıqdaxili sinexiyalar – birleşdirici toxuma menşeli olub, uşaqlığın divarları arasında bitişmelerin inkişafı ve orqanın deformasiyası ile xarakterize olunur. Sinexiyalar zamanı normal endometrium atrofik transformasiyaya uğrayır. Uşaqlıqdaxili sinexiyalar aybaşı funksiyasının pozulmasına sebeb olur, spermatozoidlerin hereketi üçün mexaniki manee yaradır, döl yumurtasının implantasiyasını çetinleşdirirler. Bu da Aşerman sindromunun esas tezahür elametlerinin-hipomenoreya, ikincili amenoreya, özbaşına düşükler, sonsuzluğun meydana çıxması ile neticelenir.

Uşaqlıqdaxili sinexiyaların yaranma sebebleri
Uşaqlıqdaxili sinexiyaların sebebleri
Ginekologiya sahesinin mütexessisleri uşaqlıqdaxili sinexiyaların inkişafını infeksion, travmatik ve neyrovisseral amillerin tesiri ile elaqelendirirler. Aşerman sindromunun en çox rast gelinen sebebi bazal endometriumun mexaniki travmalarıdır. Endometriumun travmaları hamileliyin cerrahi yolla pozulması, uşaqlıqdaxili kontraseptivlerin istifadesi, uşaqlıq qanaxmaları ve ya endometriumun polipleri zamanı uşaqlıq boşluğunun qaşınması, uşaqlıq boşluğunda aparılan emeliyyatlar (miomektomiya, metroplastika, uşaqlıq boynunun konizasiyası) zamanı yarana biler. Endometriumun zedelenmesi yara fazasında ikincili infeksiyanın


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 938