canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Vaxtından evvel doğuş

Vaxtından evvel doğuş – hestasiyanın 28-37-ci heftelerinde baş verir, çekisi 1000-2500 qr. ve boyu 35-45 sm olan yarımçıq inkişaf etmiş dölün doğulması ile müşayiet olunur. Vaxtından evvel doğuşlar tehlükeli, başlayan ve başlanmış xarakter daşıyır. Bu sebebden vaxtından evvel doğuşlar zamanı klinik tezahürler ve mamalıq taktikası ferqli olur. Tehlükeli ve başlayan doğuşlarda hamileliyin uzadılmasına cehd gösterilir. Müntezem doğuş fealiyyeti ile müşahide olunan başlanmış doğuşlar ana ve dölün veziyyetine nezaret edilmekle aparılır.

Vaxtından evvel doğuş barede ümumi melumat
Hamileliklerin 5-12%-i vaxtından evvel doğuşlarla başa çatır. ÜST-ün teyinatına esasen hamileliyin 22-28-ci heftelerde dayandırılması ve onun 7 günden az olmadan yaşayan, 500-1000 qram çekiye malik dölün doğulması ile başa çatması vaxtından evvel doğuşlar kimi qebul edilir. Eger uşaq 7 günden tez ölerse, hamileliyin bele sonluğu gec düşük kimi qiymetlendirilir.

Vaxtından evvel doğuşlar bütün hallarda yenidoğulmuş üçün teklüke daşıyır. Hamileliyin 22-27-ci heftelerinde dölün ağciyerleri tam yetişmediyinden bu dövrde doğuşların döl üçün proqnozu qeyri-qenaetbexş olur.


Vaxtından evvel doğuşun yaranma sebebleri
vaxtından evvel doğuşun merheleleri
Vaxtından evvel doğuş hamilenin sağlamlığı, dölün veziyyeti, hestasiyanın gedişi, sosial-bioloji şeraitlerle bağlı sebeblerden baş vere biler. «Ana» amilleri arasında CYKİ (mikoplazmoz, xlamidioz, ureaplazmoz, herpes, sitomeqalovirus infeksiyası ve s.), keskin virus zedelenmeleri (mexmerek, qrip, virus hepatitleri ve s.), xroniki patologiyalar (tonzillit, pielonefrit, ürek qüsurları, şekerli diabet, hipertoniya xesteliyi), revmatizm, endokrinopatiyalar (Addison xesteliyi, Kuşinq sindromu, hipotireoz, piylenme) vaxtından qabaq doğuşların inkişafına getirib çıxara biler.

Hamileliyin teyin olunan doğuş gününe kimi davam etmesi reproduktiv orqanların veziyyetinden asılıdır. Ekser hallarda vaxtından evvel doğuşlara uşaqlığın xestelikleri ve


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 937