canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Vulvanın kraurozu

Vulvanın kraurozu – xarici cinsiyyet orqanlarında involyutiv deyişikliklerle elaqedar vulvanın deri ve selikli qişasının xroniki proqressivleşen atrofik prosesidir. Vulvanın kraurozu selikli qişanın paresteziyası, quruluğu, qaşınması; kiçik ve böyük cinsiyyet dodaqlarının, klitorun atrofik, sklerotik deyişiklikleri; dispareuniya, vulvit, uşaqlıq yolunun stenozu ile müşayiet olunur. Diaqnoz xarici baxış, vulvoskopiya, vulva toxumalarının biopsiyasının neticelerine esasen qoyulur. Vulvanın krauzrozunun müalicesi yerli ve ümumi hormonoterapiya, fizioterapiya, vitaminoterapiya, zeruret olduqda vulvektomiyadan ibaretdir.

Vulvanın kraurozu barede ümumi melumat
Vulvanın kraurozu fon xesteliyi olub, vulvanın distrofik zedelenmesi ile xarakterize edilir. Xestelik müxtelif yaş qrupuna aid olan qadınlarda: adeten menopauza dövründe, az hallarda ise 30 yaşa kimi ve ya sonra aşkarlanır. Vulvanın kraurozu zamanı xarici cinsiyyet orqanlarının deformasiya ve kiçilmesine, onların funksional pozğunluqlarına sebeb olan çoxqatlı yastı epitel qişasının atrofiya ve hiperkeratozu, kobud birleşdirici toxumanın inkişafı müşahide olunur. Vulvanın kraurozunun erken diaqnostikası ve adekvat terapiyası xesteliyin proqressivleşmesinin qarşısını almağa imkan verir.

Vulvanın kraurozunun inkişaf prosesi 3 merheleye ayrılır. I merhelede mikrosirkulyasiyanın pozulması ve toxumaların hipoksiyası ile elaqedar cinsiyyet orqanlarının ödem ve hiperemiyası izlenilir. Vulvanın kraurozunun II merhelesinde piqmentasiyanın pozulması, deri ve selikli qişaların quruluğu, nahamarlığı, qeyri-elastikliyi; kiçik ve böyük cinsiyyet dodaqlarının yastılaşması qeyd olunur. III merhele xarici cinsiyyet orqanlarının tam atrofiyası ve çapıqlı sklerozun inkişafı ile xarakterize olunur. Vulvanın rigid sklerozlaşmış toxumaları büzüşerek, kiçik ve böyük cinsiyyet dodaqlarının, klitorun hecminin kiçilmesine, uşaqlıq yolu, sidik kanalının daxili deliyi ve anal deliyin daralmasına getirib çıxarır. Vulvanın kraurozu


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 938