canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Vulvanın melanoması

Vulvanın melanoması – melanositlerden törenen bedxasseli şiş olub, böyük cinsiyyet dodaqları, klitor ve ya kiçik cinsiyyet dodaqları nahiyesinde yerleşir. Patologiya qaşınma, ağrı, xoşagelmez iy, qasıq nahiyesinin limfatik düyünlerinin böyümesi, dizuruk pozğunluqlar ve ya sidik ifrazı zamanı diskomfortla tezahür edir. Zedelenme nahiyesinde hecmli töreme palpasiya olunur. Şişin xoralaşması zamanı qanaxmalar müşahide olunur. Diaqnoz klinik elametler, ginekoloji baxış ve elave müayinelerin neticelerine esasen qoyulur. Müalice – cerrahi müdaxile, kimyaterapiya, immunoterapiya ile icra olunur.

Vulvanın melanoması barede ümumi melumat
Vulvanın melanoması – bedxasseli töreme olub, epidermal melanositlerden, nadir hallarda ise piqmentli nevusdan inkişaf edir. Xarici cinsiyyet orqanları nahiyesinde yerleşir. Melanomaların ümumi sayının 2%-ni, vulvanın bedxasseli şişlerinin ise 8-11%-ni teşkil edir. Bu nahiyenin onkoloji xestelikleri arasında yastıhüceyreli karsinomadan sonra ikinci yeri tutur. Vulvanın melanomasına adeten postklimakterik yaşlı ağ derili qadınlarda rast gelinir. Proqnostik cehetden qeyri-qenaetbexş xestelik sayılır, bu da melanomaların yüksek bedxasseliyi, spesifik elametlerin olmaması sebebinden gec aşkar olunması ile elaqedardır. Müalice onkologiya ve ginekologiya sahesinin mütexessisleri terefinden aparılır.

Vulvanın melanomasının patoloji anatomiyası
vulvanın melanomasının sebebleri
Vulvanın müxtelif nahiyelerinin zedelenme tezliyine dair melumatlar ferqli olur. Bezi mütexessislerin fikrince 50% hallarda vulvanın melanoması böyük cinsiyyet dodaqları, 25% hallarda ise klitor ve kiçik cinsiyyet dodaqları nahiyesinde yerleşir. Digerleri hesab edir ki, xestelik daha çox klitor ve kiçik cinsiyyet dodaqlarını zedeleyir. Hemçinin şişin menşeyi barede melumatlar da ziddiyyetlidir. Ümumqebulolunmuş fakta esasen vulvanın melanoması adeten derinin deyişilmemiş sahesinde melanositlerden inkişaf edir. Bununla yanaşı nevusların maliqnizasiyası barede fikirler


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 910