canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Vulvar varikoz

Vulvar varikoz ‒ kiçik çanaq venalarının varikoz genişlenmesinin bir forması olub, cinsiyyet dodaqları ve aralığın zedelenmesi ile xarakterize olunur. Xestelik damarların xarakterik deformasiyaları – genişlenmesi, qanla dolması, qıvrım ve düyünlerin emele gelmesi ile tezahür edir. Pasiyentlerin 50%-de kosmetik qüsurla yanaşı xarici cinsiyyet orqanları nahiyesinde ödem, ağırlıq hissi, küt ağrı müşahide olunur. Diaqnoz xarici ve ginekoloji müayine, ultrasonoqrafiya ve selektiv varikoqrafiyanın neticelerine esasen qoyulur. Müalice meqsedile venatonuslandırıcı, angioprotektor, antiaqreqant, flebosklerozlaşdırıcı xüsusiyyetlere malik preparatlar teyin olunur ve ya krossektomiya aparılır.

Vulvar varikoz barede ümumi melumat
Xarici (vulvar ve aralıq) varikoz adeten hestasiya dövründe aşkar olunur. Hamilelerin 18-22% xesteliyin bu ve ya diger formalarına rast gelmek olar, 4-8% hallarda patoloji elametler doğuşdan sonra da davam edir. Bu patologiya adeten varikoz xesteliyinin diger tezahürleri –aşağı etraflar ve çanaq orqanlarının damarlarının zedelenmesi, elece de babasille müşterek inkişaf edir. Ekser hallarda xarici varikozun proqnozunun qenaetbexş sayılmasına baxmayaraq, xestelik doğuş prosesinde qanaxmalar ve tromboemboliya ehtimalını yükseldir. Nezereçarpan damar deformasiyaları xestenin heyat keyfiyyetinin pisleşmesine-emosional pozğunluqlar, aile ve cinsi münasibetlerin korlanmasına getirib çıxarır.

Vulvar varikozun sebebleri
Vulvar varikozun elametleri
Vulva ve aralıq venalarının genişlenmesine damar divarının funksional çatışmazlığı ve kiçik çanaq damarlarında venoz qanın tebii cereyanının pozulması sebeb olur. Bir qayda olaraq, venaların tonik-elastik funksiyalarının çatışmazlığı anadangelme xarakter daşıyır, xesteliyin kliniki tezahürleri tekenverici amillerin tesirinden yaranır. Nesilde aşağı etrafların ve ya çanaq orqanlarının varikoz xesteliyinden eziyyet çeken şexslerin olması vulvar vaginozun inkişaf ehtimalı ehemiyyetli derecede artırır.


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 913