canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Vulvodiniya

Vulvodiniya – vulva nahiyesinde (uşaqlıq yolu gireceyinden xaricde yerleşen qadın cinsiyyet orqanlarının kompleksi) xroniki ağrı hissi ile xarakterize olunan patoloji veziyyetdir. Ağrı keskin, küt ve ya qaşındırıcı xaraktere, uzunmüddetli gedişe malik olur, bu da qadının cinsi heyatında problemlere getirib çıxarır. Vulvodiniyanın yaranma sebebini teyin etmek asan deyil, çünki rutin ginekoloji müayineler (ginekoloji kresloda müayine, palpasiya, yaxmanın flora ve onkositologiyaya göre analizi, USM) ekser hallarda patologiyanı aşkar ede bilmir. Ağrı sindromunun yaranma sebebinden asılı olaraq, vulvodiniyanın müalicesi ağrıkesici, antihistamin, antimikrob, iltihabeleyhine ve antidepressant preparatlarla aparılır. Bezi hallarda cerrahi emeliyyat teleb olunur.

Vulvodiniya barede ümumi melumat
Vulvodiniya – infeksion prosesler ve ya diger xestelikler fonunda vulva nahiyesinde diskomfort ve ya ağrı hissi ile müşahide olunan, uzunmüddetli gedişe malik patoloji veziyyetdir. «Vulvodiniya» termini göbelek, herpes infeksiyası, allergik reaksiyalar ve ya fiziki tesirlerden vulvada yaranan istenilen xoşagelmez hissleri özünde birleşdirir. Bezen vulvodiniyanın sebebini teyin etmek mümkün olmur, bele veziyyetlerde o, idiopatik patologiya kimi qiymetlendirilir ve diaqnostika zamanı «istisna hal» qeyd olunur.

Bu pozğunluqdan reproduktiv yaşda olan qadınlar (orta yaş 25-35) eziyyet çekir. Statistik melumatlara göre 3 -10% qadınlar heyatlarında en azı 1 defe vulva ve ya uşaqlıq yolu nahiyesinde ağrı hissini – vulvodiniyanın elametini hiss edibler. Bezen qadınlar bu problemle hekime müreciet etmeye utanırlar. Cinsiyyet orqanları nahiyesinde daimi ağrı hissi cinsi elaqeden imtina ile yanaşı, depressiyaya ve xestenin özünü natamam qadın kimi hiss etmesine sebeb olur.


Vulvodiniyanın spontan ve provokasion formaları qeyd edilir. Spontan formada ağrı ve diskomfort hissi sakitlik halında –istirahet, yuxu zamanı müşahide olunur. Ekser hallarda spontan vulvodiniyaya cinsiyyet


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 908