canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Vulvovaginit

Vulvovaginit – xarici cinsiyyet orqanları ve uşaqlıq yolunun selikli qışasının birincili qeyri-infeksion ve ya infeksion-iltihabi xesteliyidir. İstenilen etiologiyalı vulvovaginitlerin esas elametleri vulvada hiperemiya, şişkinlik, göyneme ve qaşınma hissinden ibaret olur. Cinsi yollardan axan ifrazatın xarakteri vulvovaginitin yaranma sebebinden, o cümleden töredicinin növünden asılı olur. Xesteliyin diaqnozu ginekoloji müayine, yaxmanın bakterioskopik müayinesi, mikrobioloji ekilme, PZR–diaqnostikanın neticelerine esasen qoyulur. Vulvovaginitin müalicesinde etiotrop terapiya, yerli prosedurlar (vanna, şırınqalama, vaginal şamlar) ve uşaqlıq yolu mikroflorasını berpa eden vasitelerden istifade olunur.

Vulvovaginit barede ümumi melumat
Vulvovaginitlerler – aşağı cinsiyyet yollarının ( vulva ve uşaqlıq yolu) müxtelif etiologiyalı iltihabi xestelikler qrupudur. Xesteliye en çox 10 yaşdan kiçik qızlarda ve postmenopauza dövründe olan qadınlarda rast gelinir, bu da yaş fiziologiyasının xüsusiyyetleri ile elaqedardır. Farmakoterapiya sahesinin elde etdiyi uğurlara baxmayaraq iltihabi xesteliklerin (vulvit, kolpit, vulvovaginit) yayılması stabil yüksek seviyyede qalır. Ginekoloji xesteliklerle bağlı müracietlerin 60-80%-ni vulvovaginitler teşkil edir.

Xesteliyin torpid gedişi, xronikleşme ve residişleşmeye meylliyi, qarışıq etiologiyası, sidik çıxarıcı yolların ve cinsi traktın yuxarıda yerleşen hisselerinin prosese celb olunması müasir ginekologiyada vulvovaginit probleminin aktuallığını sübut edir. İlk baxışdan tehlükesiz görünen patologiyanın gecikmiş ağırlaşmaları reproduktiv sağlamlığa ciddi fesadlar (uşaqlıqdan kenar hamilelik, düşükler, boru hamileliyi ve s.) törede biler.


Vulvovaginitlerin teşnifatı
Kliniki-etioloji prinsiplere esasen vulvaginitlerin 2 qrupu ayırd edilir: birincili qeyri-infeksion ve biirncili-infeksion. Birincili qeyri-infeksion vulvovaginitler travmatik, allergik, parazitar, dishormonal, dismetabolik menşeli olur. Etiologiyadan


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 908