canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xorionkarsinoma

Xorionkarsinoma – xorion epitelinin bedxasseli transformasiyası neticesinde inkişaf eden trofoblastik şişdir. Xesteliyin klinikası cinsi yollardan qanlı, seroz ve ya irinli ifrazatlar, qarnın aşağı hissesinde ağrılar; metastazlaşma zamanı müvafiq orqanların funsksional pozğunluqları ile xarakterize olunur. Xorionkarsinomanın diaqnozu qanda XQ ve trofoblastik qlobulinin seviyyesinin teyini, sıyrıntının histoloji analizi ve USM neticelerine esasen qoyulur. Müalice meqsedile kimyaterapiya, cerrahi üsullar tetbiq edilir.

Xorionkarsinoma barede ümumi melumat
Xorionkarsinoma (ve ya xorionepitelioma) trofoblastik xesteliyin bedxasseli formalarına aid olub, her 1000 doğuşdan 0,5-8,3-de qeyde alınır. Ekser hallarda xorionepitelioma beçexor (40%), abort (25%), doğuş (25%), uşaqlıqdan kenar hamilelikden (2,5%) sonra yaranır. Bezi qadınlarda hamilelikle elaqesi olmayan teratogen xorionkarsinomalara rast gelinir. Nadir hallarda xorionkarsinoma beçexorla müşterek şekilde inkişaf edir.

Xorionepitelioma trofoblast, xorion xovlarının sinsitial toxuması, bezen qonadların rüşeym hüceyrelerinden formalaşır, xoralaşmış ve dağılmış sahelerden ibaret yumşaq konsistensiyalı tünd rengli hemorragik kütle şeklinde olur. Xorionkarsinomanın mikroskopik müayinesi zamanı trofoblast toxumasının nizamsız proliferasiyası, xorionun stroma, damarlar ve xovlarının olmaması; Lanqhans hüceyreleri ve sinsitial elementler müeyyen edilir.


Adeten xorionkarsinoma uşaqlığın cisminde yerleşerek, submukoz (83%), intramural – (5, 6%) ve ya subseroz (7%) lokalizasiayaya malik olur. Uşaqlıqdan kenar formalarda xorionkarsinomanın ilkin ocaqları yumurtalıqlar ve uşaqlıq boruları (1-4%); baş beyin, ağciyerler, uşaqlıq yolunda (17%) aşkarlanır.

Xorionkarsinomanın tesnifatı
Xorionkarsinomanın yaranma sebebleri
İlkin ocağın lokalizasiyasına esasen ortotop, heterotop ve teratogen xorionkarsinomalar ayırd edilir. Ortotop xorionkarsinomalarda şiş döl yumurtasının implantasiya sahesinde – uşaqlıq, fallop


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Qadın xəstəlikləri
»Xestelikler haqqinda umumi melumat
»Saglamliq, heyat bilgileri
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 913